Marja

Den långa resan.

Lurade i dag?

Har ni blivit lurade i dag? Jag tycker det är alltid lika spännande att se vad Vk har hittat på. Oftast har de riktigt bra skämt. Det bästa var faktiskt för några år sedan då en och samma kille figurerade som pappa på fyra kort med olika mammor och babysar på familjesidan.

I år fick vi läsa om projektet Prima (Promenader och motion med alla) som pågått som försöksverksamhet inom äldrevården. Man tar ut de äldre i grupp, med reflexvästar på och en lina som binder dem samman. Som förskolebarn ungefär.

aprilskamt2                           (Bild lånad från Vk)

Fyndigt, tycker jag, om än lite skrämmande, för det kan kanske se ut så i framtiden.

I dag var det träning för mig. När jag går från bussen till vårdcentralen, har jag en backe att streta uppför. Den ger mig en fingervisning om hur konditionen är. Har jag ont i magen, blir jag andfådd och skakig… när jag var förkyld blev jag riktigt andfådd… i dag blev jag inte ens ansträngd.

Träningen gick bra. Jag gillar att ro och att hoppa upp och ner på stepbrädan, så jag både börjar och slutar med det. Nu har jag en gång kvar och sen ska jag träffa en sjukgymnast och jag har fått kallelse till den manliga sjukgymnasten. Hoppas han vet något om fibromyalgi.

I går var jag nere på stan och gick in på Röda Korsets Secondhand-butik. Jag fyndade två böcker. En heter Tjuvlyssnat och det är tjuvlyssningar av andras samtal på tunnelbanan, i matkön m.m., så nu kommer jag att trakassera er med dem.

Den andra boken heter FEL! och handlar om saker som vi ’missuppfattat’, ex att Kiwi inte är en frukt, utan ett bär.

Dagens Tjuvlyssnat:

– Hur känner ni varandra?

– Vi har känt varandra sedan vi låg i magen.

– Men hon är ju ett år äldre, hur kunde ni ligga i magen samtidigt då?

– Våra mammor är olika gamla.

Jag fattar inte logiken, men ni kanske gör det. 

Ha en fin tisdagskväll <3 

2 kommentarer

  1. paula i pörtet

    Hej, då har din mamma bakat vad jag kallar perunapiirakka. Dem gillade jag nästan mer än rispirogerna när jag bodde i Finland.
    Är avis på dej som går på gym, skulle jag gilla, inte allt men med rätt instruktioner kan man ju göra mer än man tror. Just nu har jag axelproblem och gör ingenting med övre delen av kroppen. Tack o lov fungerar benen än så länge
    Kramen

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja perunapiirakka är det. Smakar mer än de med ris och så goda med en klick smör på. 🙂
    Det är ganska kul att gå och träna. Jag gör vad jag klarar av för dagen. Ibland mer, ibland mindre. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.