Marja

Den långa resan.

Snurrig, del 2.

Tisdagstemat i dag är ’snurrig’ och jag hade lika väl kunnat lägga ut en snurrig selfie med en snurrig frisyr.

snurrig3

Vaknade nyss. Röntgenundersökningen och förberedelserna gick bra. Jag var på plats kl 08.00 i morse och var hemma igen efter en timme. Åt frukost och kröp sen ner under täcket igen och sov så håret krullade sig.

Gårdagen var dryg, tyckte jag. Först tömma tarmen och sedan dricka kontrastvätska. Jag gick in på nätet och läste om den där kontrastvätskan som inneåller jod och hetsade upp mig så pass att jag var tvungen att skicka ett sms till min kompis och be henne ringa mig senare på kvällen för att kolla läget. Så typiskt mig, men vi fick ett trevligt samtal innan läggdags.

Å andra sidan är jag en idealisk patient, för jag tar reda på saker innan och ligger sedan och säger ’ok’ till allt. Det enda jag är lite kinkig med är att jag vill ligga bekvämt, med stöd under nacken och knäna. Nu skulle jag ju ligga med armarna över huvudet också och det gick bra tills jag skulle ta ner dem, då behövde jag hjälp.

Tarmen pumpades upp med gas och så fick jag muskelavslappnande och mera kontrast intravenöst. Lite motsägande att man avsätter två dagar av sitt liv till pest och pina och sedan hoppas på att röntgen inte ska visa något. Det vore ju mer logiskt att hoppas på något ’resultat’, men det gör jag inte.

I morgon hoppas jag vara ’back on track’ för det är akvarellmålning på kvällen. Känner mig fortfarande som en heliumballong i magen, så jag har bokat tvättstugan. Lite spring upp och ner i trappan kommer att kännas bra. Jag kanske ska ta och vaska golvet i tvättstugan också.

Ute snöar det tung blötsnö. Hustaken är vita, men nere på marken är det bara blött. Kanske dags att ta fram broddarna.

Ha en mysig tisdagskväll <3

 

10 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Efter två dagar i soffan (och på toaletten) längtar jag ut. 🙂

  1. Paula i pörtet

    För ett antal år sedan gjorde jag en koloskopi, man förde alltså ett rör genom tarmarna via ändtarmen och fotade och tittade. Då blev man också uppblåst med gas först. Tror inte jag var människa förrän efter två veckor. Min mage var totalt i olag, det var bland det värsta jag varit med om. Gastroskopi är otrevligt men småpotatis i jämförelse. Kontrastvätska fick jag när dom skulle fota min hjärna då jag hade haft en tia. Det hettade i hela kroppen, kändes mysko. Ja som du säger så hoppas vi nu att inte undersökningen visar på något fel. Helt galet men så är det ju. På vilket sätt har du problem från tarmarna?
    Kramen P.S Jag funderade först på att visa en selfie under tisdagstemat, för snurrigare tant får man nog leta efter…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har gjort både gastroskopi ett par gånger och koloskopi för några år sedan och alla gångerna blev jag sövd eftersom de misslyckades med den första gastroskopin. Gas i tarmen är inte roligt, i synnerhet om man dessutom har ont.
      Jag har haft ont i magen hela mitt liv, oftast i övre delen (magsäcken), men nu har jag fått nya besvär längre ner och jag känner att det är i tarmen. Kan vara en inflammation eller något annat. Min husläkare tyckte att vi skulle undersöka med tanke på min ålder…
      Ha en fin vecka! Kram. 🙂

  2. Märta

    Glad att läsa att allt gick bra. Tänkt hela dagen på dig.
    Magkursen handlade om Rawfood. Vi fick bla testa egengjord mandelmjölk och chaipudding 🙂
    Håller nu tummarna att allt ser fint ut i magen. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta! Ja, jag vill ha beskedet: en ’normal’ tarm.
      Rawfood låter intressant. Jag har också gjort chiapudding i dag med mandelmjölk. Sen tinade jag jordgubbar, skivade dem och la på med lite Agavesirap. Menar du att ni gjorde mandelmjölken själv?
      Kram! 🙂

      • Märta

        Ja faktiskt. Jag har testat förut men det blev inte så bra.
        Här körde hon med en påse mandlar (oskalade), 6 st dadlar (kan bytas mot agavi om man vill) vatten upp till ca en liter. Sedan skulle allt pressas, gm en silpåse.
        Blev helt ok tycker jag. Jag ska testa hemma!

  3. Ditte

    Så skönt att du är vid gott mod för den här typen av undersökningar är ändå krävande för kroppen.
    Hoppas nu också att du kan få ett besked om vad som trasslar i din mage.
    Önskar dig en god natts sömn och att du mår bätttre imorgon.
    Styrkekramar och tankar till dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.