Marja

Den långa resan.

Att dela med sig av sin tacksamhet.

Röntgenundersökningen visade inget onormalt. Hur firar man det? Med en gräddbakelse eller ett nytt läppstift?

Det löste sig av sig själv när den unga tiggarkvinnan utanför Konsum på Ålidhems centrum bad om mat. Okej, sa jag, och hon fick följa med in och fylla en vagn med livets förnödenheter. Hon visste precis vad hon behövde och jag behövde bara nicka bifallande… endast basvaror; sallad, lök, olja, yogurt, ägg, mjöl, socker, kaffe, en bit sidfläsk m.m. … tvättpulver, diskmedel, schampo, tvål, tandkräm och en tandborste. Vid vitaminer sa jag nej, för de flesta var brustabletter eller tvivelaktigt dyra preparat. En förpackning Alvedon gick däremot bra… och en hårsnodd ur billiga lådan.

Livets nödtorft, och hon hade fått samla ihop många småslantar för att få ihop till det. En verklig tankeväckare. Hon var så tacksam och jag var glad över att kunna dela med mig. Visserligare är jag inte rik, men kan jag köpa en Ergorapido bara för att jag inte ids dra fram dammsugaren ur städskåpet, skall jag väl kunna bjuda på en matkasse nu och då.

”När du äter, dricker, älskar och gärna delar med dig, njuter du det bästa världen kan skänka dig.”
(Arabiskt ordspråk)

Ha en fin tisdagskväll <3

18 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta! Jag blev glad över resultatet även om besvären kvarstår, men skönt att det inte var det värsta man alltid är rädd för. Ska träffa doktorn om ett par veckor, så då får vi se vilken strategi vi ska ha.
      Att köpa några kassar med mat kändes mycket bättre än att kasta några kronor i burken. Nu vet jag vad man ska köpa, så då kan jag göra det och lämna till den som sitter utanför.
      Kram! 🙂

  1. Sandra från Finland

    Hurra för att röntgenundersökningen inte visade något avvikande och för att du hittade ett så fantastiskt sätt att dela din tacksamhet på! 🙂 Jag brukar tänka på lite samma sätt ibland: ”Om jag har råd med det här så har jag råd att ge bort lite dit det behövs”. Här om dagen testade jag på att donera en liten slant till Rosa bandet via en bankautomat. Då jag skulle lyfta pengar kunde jag välja att lyfta lite extra, så att den extra summan gick direkt till Rosa bandet. Hur smidigt och bra sätt som helst.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Sandra! Ja, det finns många sätt att hjälpa på. Till och med så många att man måste lära sig att man inte kan hjälpa alla. 🙂 Kram! 🙂

  2. Ditte

    Så skönt att röntgenundersökningen inte visade på några otrevligheter, så då får de ”lärde” fundera vidare på ditt magonda. För ont har du ju.
    Och sedan! Vilket härligt sätt att fira på. Vilken glädje för kvinnan som fick fylla en vagn med varor.
    Delad glädje är dubbel glädje, sägs det ju. Och goda gärningar föder andra goda gärningar.
    Jag blir nästan tårögd…
    Många kramar och tankar till dig.
    PS Här ger jag dagligen något till de som inte har det så bra. För det har ju jag…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det kändes verkligen roligt att kunna dela med sig och känna en tacksamhet för livet och att jag kan hjälpa. 🙂 Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Kiitos Terttu! Onni on auttaa ja antaa sen minkä voi! Hyvää Yötä ja halaus! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.