Marja

Den långa resan.

5 år på Vk-bloggen!

tillmig2

I dag har jag bloggat i 5 år här på Vk! Jag har skrivit 2 183 inlägg och godkänt och svarat på 15 839 kommentarer.

Innan jag kom till Vk hade jag bloggat på ett annat ställe i 2 år. Anledningen att jag flyttade till Vk var att jag ville publicera ’Min långa resa’ och det kändes tryggast i den här miljön. Sen försvann den gamla bloggsiten med alla mina inlägg där. Mycket mystiskt.

Hur länge ska jag fortsätta skriva? Ja, än så länge har jag inga planer på att sluta. Jag trivs utmärkt här på Vk-bloggen. Jag har trevliga läsare och får bara trevliga kommentarer. Eftersom jag inte har Facebook, är bloggen ett sätt för mina nära och kära att hålla koll på vad jag gör, hur jag mår m.m. Jag får mail från människor från hela världen som berättar att de läser min blogg och jag har träffat några bloggläsare irl.

hundkax2

I början tänkte jag att jag kanske skulle profilera min blogg på något sätt, inte vara så personlig, men det blev en ’vardagsblogg’ med en blandning av allt möjligt. Jag försöker att inte vara negativ/sur, eftersom jag är en positiv person. Jag försöker också att inte klaga för mycket på hur jag mår vissa dagar, men ibland känns det skönt att få gnälla lite och det har jag tillåtit mig att göra. Sorry! Jag är barnsligt förtjust i att visa upp det jag pysslat med. Försöker hela tiden ignorera den där Jante… hen är inte bra för någon.

solitar3

Via bloggandet har jag också blivit allt mer intresserad av fotografering och skulle jag starta ytterligare en blogg, skulle det bli en fotoblogg. Jag skulle kunna vara med i hur många fotoutmaningar som helst. Tyvärr så är det med fotograferingen som med mitt pianospelande och akvarellmålningen … jag kommer aldrig att bli riktigt bra. Jag gillar inte att bära med mig en stor kamerautrustning, utan vill ha en liten sak i fickan som jag snabbt kan dra upp. Jag vill förstås utvecklas, men det ska först och främst vara roligt.

Jag hoppas att ni vill fortsätta följa min blogg. Tack för alla fina kommentarer och alla tummen-upp-klickar!  Kärlek till er alla!

lupinernerevidsjon

Ha en skön söndag <3

 

 

22 kommentarer

  1. Caanita

    Så trevligt att du tänker fortsätta med bloggandet, att läsa om vanliga vardagshändelser och vardagsfunderingar är själva poängen, och jag tror att många delar den uppfattningen.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Jag gillar också att läsa vardagsbloggar där man kan känna igen sig. Tack för att du läser <3

  2. Sandra från Finland

    Grattis på 5-årsdagen, hurra hurra! Jag minns inte längre hur jag snubblade över din blogg, men jag är glad att jag gjorde det, för det är alltid ett nöje att läsa det du skriver. Ofta får jag något att fundera på, och det är alltid bra!

    Själv har jag bloggat på min nuvarande blogg i snart två år. Innan dess skrev jag dagbok på ett stängt community, så det var ett större steg än jag trodde att flytta till en allmän plats på internet. Jag har inte ännu heller lyckats nischa min blogg, men tänker att den får vara precis det – ett ställe där jag skriver om allt möjligt som berör mig, så ofta eller så sällan som jag har inspiration.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Sandra! Du är ju en av mina favoriter. Jag gillar din blogg också, du är en speciell människa och extra roligt är det när jag känner igen något du skriver om Åbo. Jag tror att en blogg blir bäst just när man skriver i sin egen stil. Kram! 🙂

  3. Anders

    Tack själv för vi läsare fått ta del av alla intressanta blogginlägg och lycka till med ditt fortsatta skrivande!

  4. Birgitta

    Din blogg är faktiskt lite beroendeframkallande att läsa Marja, så jag kommer fortsätta följa den 🙂
    Du är så bra!

  5. Terttu

    Marja hej! Jag tycker om att läsa dina blogg. Beroendeframkallande, som en nämnde här. När man bloggar, blir motiveringen större, när man ser, att folk läser dessa inlägg. Kram Terttu

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Terttu! Ja, visst är det en motivation att många vill läsa … Kram! 🙂

  6. Freja

    Grattis! Jag känner igen mig i ditt bloggande. Min blogg är inte heller profilerad, den handlar om lita av varje, det passar mig. Jag är oxå en positiv person och försöker hålla mig i från att gnälla, men när jag vill gnälla är bloggen perfekt för det, så jag tar chansen ibland att gnälla av mig. Sen får jag vara arg oxå på min blogg, det är befriande!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Din blogg profileras av din personlighet och jag gillar att läsa den. Visst får man gnälla och vara arg… det är ju du själv som bestämmer vad du vill skriva om. 🙂

  7. Märta

    Grattis Marja! Det började med att jag läste med spänning Den långa resan, med glädje och ibland sorg. Det har varit fint att följa dig i vardagen och med alla fina bilder. Jag kommer att höra av mig och önska mig några av dessa 🙂 . Många kramar Märta

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta! Det känns som så länge sedan jag skrev ’Den långa resan’. Den ligger ju ute på poeter.se och varje dag är det några personer som läser den. 🙂
      Hoppas allt är bra med dig! Kramar! 🙂

  8. Ditte

    Stort och varmt grattis från mig. Jag är så glad att jag hittade dig och din blogg. Och tänk, det var av en slump när jag Googlade på Bryggartäppan. Tänk så mycket bra, givande och roligt detta ”googlande” förde med sig.
    Jag är så glad över att få följa med dig.
    Och givetvis fortsätter jag att följa med…
    Kramar från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det var nog meningen att vi skulle hitta till varandras bloggar. 🙂 Kramar! 🙂

  9. Maria Lundmark Hällsten

    5 år är inte illa, jag har snart 6 års jubileum, här på VK. Ska se in jag kommer ihåg det, dagen D 😀 Jag tror att bloggar som är lite personliga så där, är roligare att följa, man tycks lära känna personen bakom. Men det kan ta ett tag innan man fastnar, precis som med böcker, det räcker inte att läsa första sidan för att kunna bedöma. Kul att ha lärt känna dig, både via blogg och i det riktiga livet. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Så kul att ha lärt känna dig med! Jag minns att jag var inne på Vk-bloggen och läste några bloggar innan jag själv gick över hit och din blogg var en av dem jag läste regelbundet. 🙂 Tänk så fort tiden går. Kram! 🙂

  10. Marika

    Jag hittade din blogg på fototriss och tycker att du skriver så kiva. Den långa resan fängsla mig enormt. Kanske jag skrev det tidigare men jag har en arbetskamrat som varit krigsbarn i Dalarna och hon har berättat så mycket om hur det var och är att ha upplevt detta.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Marika! Kul att du hittade till min blogg. Ja, vi är många med samma upplevelser som krigsbarn. 🙂

  11. Gunnel Forsberg

    Grattis! Det är alltid kul/tänkvärt/intressant att läsa dina blogginlägg. Ser fram emot nästa!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Gunnel! Din blogg var en av de första jag läste på Vk innan jag fick lust att blogga här själv. Det är så intressant att läsa om ert liv i vykortet och jag brukar alltid trycka på tummen-upp-knappen. Ibland blir jag lite avis, i synnerhet när du lägger ut vackra naturbilder. 🙂 Ha en skön helg! 🙂 Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.