Marja

Den långa resan.

Kvällstéblues.

Här sitter jag med en kopp lugnande kvällsté, för i natt vill jag sova. Jag kom att tänka på en gång för länge sedan när jag nästan knockade en stor karl med mitt kvällsté. Han hade kört hem mig från dansträningen och jag bjöd in honom på en kopp te. Av alla tesorter ville han ha kvällsté. Han tyckte det var väldigt gott, men började snart visa tecken på att somna där han satt i min bekväma länstol. Jag blev lite orolig och bad honom fara hem så länge han kunde hålla sig vaken, för hos mig kunde han inte somna. Det hade hans fru nog inte gillat.

Natten till i dag började det storma och snön yrde. Någonstans slog plåt mot plåt och det var så irriterande. Jag hade svårt att lokalisera ljudet, kollade på min balkong och gick ner till ytterdörren för att kolla cyklarna på gården. Jag tror att det kom från någon balkong på framsidan av huset. Ett balkongbord eller en grill som rullade mot balkongräcket.

Jag har inte varit ute i dag. Tog på mig jackan och pannlampan och gick upp i förrådet och rotade i stället. Jag har mitt förråd längst in och av någon anledning fungerar inte rörelsedetektorn till lampan där. En pannlampa är då bra och man har båda händerna fria.

Jag har bestämt att alla prylar jag inte använder ska bort. Begreppet bra-att-ha-saker ska inte längre finnas i min värld, inte heller saker med ’affektionsvärde’. Inte uppe i förrådet i alla fall. Jag är hård i min gallring nu. Jag skall/vill bara ha det jag behöver. Så långt som till köpstopp vågar jag inte gå, men det blir väl nästa steg.

Ni anar inte så mycket jag har som jag kan göra mig av med/sälja och då har jag inte gått igenom alla lådor än. Tar det någonsin slut?

I går kväll satt jag framför TV:n och plockade ihop små påsar med pysselgrejer. Små, små änglar, grodor, nyckelpigor, paljetthjärtan och blommor. Ska bara ta ett par kronor för dem och hoppas att något pyssligt barn blir glad.

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Haha, vilken gullig historia om kvällsteet! 😀

    Och dessa prylar, ja… Jag försöker också rensa i mitt liv, även om det inte är lika aktivt som du. Det går ändå helt bra att hålla ordning på sina grejer i en liten etta (jag menar, det ryms bara så mycket på 32 kvm), men då har jag ju ett helt barndomshem att förvara saker i också! Jag tänker att nästa gång jag flyttar så ska jag banne mig göra mig av med allt onödigt – men vi får nu se hur det blir med det till syvende och sist… 😛

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är en evig kamp att inte samla på sig för mycket. Du kommer med all sannolikhet att gå till större boende, men jag går ju åt motsatt håll. Min mamma som upplevde krigsåren, var en riktig samlare på bra-att-ha-prylar och jag har nog ärvt lite av hennes tankar. Dessutom blir jag fäst vid vissa prylar… 🙂
      Kram! 🙂

  2. Paula i pörtet

    Hej!” Ska du hålla egen loppis med alla dina prylar eller har du hyrt bord någonstans? Jag jobbar ju ideellt här på församlingens loppis, vi har dessutom Lions loppis och en privat, alla i samma hus,. Praktiskt, både för byborna och för turisterna. Nu kränger vi mest slalompjäxor, mössor, vantar och en och annan mugg…
    Det är min sociala tillvaro en gång i veckan, annars blir det lätt att jag gräver ner mig i mitt pörte och inte pratar med någon på flera dar! I synnerhet nu under vintern, mina väninnor åker inte hit upp på oplogade vägar, dom gillar inte vinterväglag överhuvudtaget så vill jag ha sällskap får jag själv masa iväg mig. Ryggen är något bättre, har varit duktig med övningarna, men nu när Tour de Ski är slut kommer jag väl mig inte för att lägga mig på golvet mitt på blanka dan, ”ler”
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har hyrt ett bås på en båsloppis här i Umeå. Jag fyller båset med kläder och prylar och så får de som vill köpa något betala i kassan. Sen gäller det att fara dit och fylla på med jämna mellanrum. Förutsatt att jag får sålt något. 🙂 Jag tycker det låter som ett bra system. 🙂
      Hoppas din rygg blir bättre och bättre… 🙂 Kram! 🙂

  3. Ditte

    Ja, tänk så mycket ”bra-att-ha-saker” man samlat på sig och sedan det med visst affektionsvärde. Men vad behöver man? Inte mycket.
    Tycker tanken med båsloppis verkar jättebra och jag har nu förstått att du inte behöver vara där själv annat än för att fylla på.
    Undrar om det finns något liknande här för idén är jättebra.
    Roligt att få höra om hur det går.
    Kram!
    Vad gäller mannen med kvällsté hemma hos dig så var det en rar historia.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Han var nog lite förtjust i mig, men han var ju gift…
      Du kan väl kolla om det finns något båsloppis i Stockholm. Jag tycker det är en bra idé när man inte behöver vara där hela tiden. Men det gäller ju att sälja så mycket att man åtminstone får ihop till båshyran. 🙂 På onsdag kväll ska jag fara dit och fylla mitt bås och då ska jag ta lite bilder och visa hur det ser ut. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.