Marja

Den långa resan.

Nattsamtal

Strax efter midnatt ringde någon på min dörrklocka. Inte så där stilla och försynt som mina grannar vanligtvis gör, utan en arg, hård pling.

För en kort sekund funderade jag om jag skulle våga öppna dörren, men sen tänkte jag att det kanske hade hänt något, att någon behövde hjälp eller att det kanske rent av brann någonstans. Jag kikade ut genom titthålet, såg ingen, men öppnade ändå dörren försiktigt. Det fanns ingen där och ingen på väg nerför trappan… Hissen stannade på min våning, dörrarna öppnades, men ingen kom ut. Creepy! Ok, det kanske bara var någon på väg ner som tryckt på hissknappen och min ringklocka i förbifarten. Så där bara, på skoj.

Jag hörde röster från våningen över, så jag bestämde mig för att stanna kvar i dörrspringan för att se att det inte var något. Då kom en glad ung man sakta gående nerför trappan. Vi kände igen varandra från den gången då jag gick två trappor upp och klagade på den höga musiken. I går hade det varit fest igen, men nu har de tydligen lärt sig att huset är lyhört, för jag hade inte hört något.

Jag frågade om det hänt något och förklarade varför jag stod där i dörröppningen och han stannade och pratade med mig en stund. Han var på väldigt gott humör, de hade haft trevligt, han hoppades att jag inte blivit störd under kvällen och till slut frågade han mig hur det kom sig att jag var uppe så sent. ”Jag är en nattuggla”, sa jag bara, fast egentligen hade jag stor lust att säga att jag var vampyr. Vi hade en trevlig pratstund där i trappuppgången.

Gårdagens vårväder försvann. I morse var det grått och regnigt… några snöflingor flög omkring ett tag och så blåste det, som vanligt. Jag har inte varit ute i dag. Har mest legat på soffan med ont i magen. Jag tycker skoven har kommit tätt det senaste året.

Ha en trevlig lördagskväll <3 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Undrar vad mannen sagt om du svarat vampyr på hans fråga…Men å andra sidan fick ni nu till ett möte där i trapphuset. Och sådana är viktiga.
    Trist att din mage inte vill samarbeta och att du ofta har ont.
    Förstår givetvis att inte ens vackert väder hjälper.
    Här är det fint idag och himlen lyser blå så en promenad får det allt bli.
    Just nu är det Vasalopp på gång och jag tittar en stund.
    Önskar dig en trevlig söndag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Han hade nog bara skrattat, för vårt samtal var lättsamt. 🙂 Kom på att jag är ju inte vampyr eftersom jag gillar solljuset. 🙂
      Här lyser solen också i dag och jag har varit ute på en kort promenad nere vid sjön. 🙂
      Kram. 🙂

  2. Paula i pörtet

    Hej! Men du, var det den unge mannen som ringt på din dörr, o i så fall varför? Trevliga grannar är guld värda, och trevliga bybor är också guld värda. Igår träffade jag sextiotalet av dem på Folkets Hus och lät mina lurviga svänga runt för första gången på evigheter. Denna kväll lever jag länge på….o det måste jag, för det dröjer ett år till nästa tillfälle!
    Svartvita fotoutmaningen verkade kul, nu undrar jag bara hur jag ska få till svartvita foton. Vad jag vet har jag ingen inställning att ta svartvita foton, o om jag gör det i bildredigeringsprogrammet är jag inte säker på att det blir helt svartvitt…
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, den unge mannen kom gående nerför trappan när jag stod i dörröppningen. Det var nog någon som busringde på min dörr, eller var berusad och vinglade till mot dörren. 🙂 Det var nämligen fest två trappor upp.
      Så trevligt med dans på Folkets Hus. Det skulle jag inte heller tacka nej till. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.