Marja

Den långa resan.

Trött och sur i dag.

I dag har jag varit trött och missmodig… sur och arg.
Jag drömde en så obehaglig dröm. Jag blev instängd och det är ju ganska tydligt vad det betyder. I drömmen åkte jag hiss i ett hus och när jag steg ur hissen upptäckte jag att jag var på fel våningsplan. Jag vände mig om för att ta hissen igen, men då var den låst med ett blått kabellås. Jag skulle gå ut genom dörren i stället, men den var också låst med ett likadant kabellås. Där stod jag inlåst i ett litet utrymme. Fast det fanns en dörr till och den ledde in till okända människor och jag tyckte att jag inte kunde störa dem för att be om hjälp. Det var ju så pinsamt att jag hade åkt fel.

Något hände i går som triggade i gång mina klaustrofobiska rädslor. En mycket nära vän till mig har varit med om en fruktansvärd händelse som höll på att kosta henne livet. En naturkatastrof utomlands. Hon berättade allt i detalj och hade det varit jag, hade jag dött av klaustrofobisk skräck. Nu gråter jag av lättnad över att hon lever.

Sen läste jag på Dagnys blogg (den 103-åriga damen) att hon blivit bestulen på sin plånbok. Antagligen i tunnelbanan. VEM STJÄL EN GAMMAL KVINNAS PLÅNBOK? Jag blir så arg!
Nu har Dagny varit utan pengar, kontokort och id-kort och beskriver hur besvärligt det varit för henne. Ja, jag vet ju. Kunde hon inte ha besparats det besväret.

När man är så där ledsen och nere, blir man ju lätt irriterad på allt och alla. Jag skrev i går att cykelrensningen går bra. Javisst, alla knyter sina band på cyklarna, men jag hade också önskemål om att cyklarna skulle ställas på rad och inte huller om buller på hela gården. Motiveringen var att vi måste tänka på soptömning, snöröjning och sandning i vinter. Vi får inte heller ställa cyklarna på lut mot husväggen eller staketet.
Nu finns det ungdomar som skiter i vad man säger och gärna gör tvärtom och så finns det vuxna som tycker att just hen får göra vad hen vill och som gömmer sin cykel på baksidan av huset. Haa… jag är inte dum och jag kan bli en riktig bitch om det krävs.

Nåja, i morgon är jag kanske snällare. Vattengympan var skön i kväll och jag snodde de sista två hortensiorna som inte blivit bruna ur busken i parken. De blir så fina när de torkar.

Sen har jag virat ljusslingan runt balkongräcket och nu är det så mysigt att sitta vid köksbordet och titta ut. Jag kan tända och släcka den inifrån.

ljuskedja

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken förfärlig dröm, men kanske finns en förklaring i det din väninna upplevt utomlands och nu bearbetar du ju detta i drömmen.
    Hoppas du i natt kan sova lugnare.
    Hemskt med Dagny! Upprörande! Och i många länder skulle detta aldrig hända. Ror Sverige är unikt i detta med att råna äldre. I många andra länder finns en spärr var gränsen går för vilka man kan ge sig på.
    Ja, ofta kan jag också tycka att folks agerande i sammanhang som egentligen inte kräver något; som att ställa en cykel på rätt plats, märka den osv, är helt oförståligt. Hur tänker folk? Man kan undra?
    Låter mysigt med belysningen runt balkongräcket i mörkret. Här sitter jag ute med tända ljus, det är + 22 och linne och shorts är vad som gäller.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, drömmen har definitivt med min väninnas upplevelser att göra. Hon blev räddad av en annan kvinna och i min dröm fanns det ju en räddning… en dörr som var öppen.
      Ja, stackars Dagny. Jag förstod inte heller att de kunde ta min väska, från en gammal kvinna, men Johanna förklarade att de tänker att jag ser ut att ha det ordnat för mig, en bra försäkring m.m. Hon har läst lite kriminologi.
      I vanliga fall bryr jag mig inte om det är lite oordning på gården, men i går var jag irriterad på allt. 🙂
      Ha det så bra i värmen! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.