Marja

Den långa resan.

Long time no seen.

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året! Senast jag skrev var det höst och jag vet inte riktigt vad som hände. Jag har fått några förfrågningar om jag slutat blogga. Jag funderar på det. Bloggen har inte fungerat och jag har inte fått någon hjälp av support. Har inte ens fått något svar på mina frågor. Jag kan ex inte se min besöksstatistik och har ingen aning om jag fortfarande har läsare. Känns inte alls roligt att lägga ner efter 14 års regelbundet bloggande på den här sidan. Känns inte heller roligt att bli totalt negligerad av min bloggvärd, Västerbottens-Kuriren.

Jag tycker ju om att skriva och tror jag har läsare, så jag letar efter ett annat ställe att blogga ifrån. Meddelar förstås vart jag tar vägen.

Vad har då hänt sen sist? I december opererade jag mitt andra öga för gråstarr. Det tog 10 minuter och jag har inte haft några komplikationer. Nu blir det dags att skaffa nya glasögon och det längtar jag efter. På julen var Johanna och Ronja här en hel vecka. Jag hade förberett finsk julmat som vanligt och vi hämtade hit exet, som åt med oss. Han blir allt sämre i sin Alzheimer… har slutat komma till mig och ringer allt mer sällan, så det hänger på mig att hålla kontakten och fara hem till honom. Det var trevligt att ha flickorna här, Ronja och jag gick ner till sjön varje kväll och jagade norrskenet, som tyvärr inte visade sig, men det var fullmåne och snö på träden i skogen, så det var så vackert. Jag älskar att promenera ute på kvällen, men vågar inte gå ner till sjön ensam, så jag var så glad att Ronja ville gå med mig. Sen var vi på bio och ute och åt och flickorna träffade Johannas halvsyster och var hos exet. En vecka gick fort.

Vattengympan har börjat och jag har också börjat på en kurs för äldre som heter Passion för livet. Vi har pratat om det naturliga åldrandet, träffat en dietist och nu handlar det om motion. Jag är lite tveksam inför upplägget, men det är trevligt att träffa andra äldre och få utbyta tankar med dem. Vi skall träffas var tredje vecka i vår och mellan träffarna har vi hemuppgifter.

Vintern har varit vacker i år. Varje morgon går jag från fönster till fönster och tittar ut på de frostiga träden och den vita snön. Innan jul snöade det ju flera dagar och jag kunde inte öppna balkongdörren. Fick lite panik och nämnde det till grannen som beordrade sin särbo ut på min balkong för att skotta. Han fick upp dörren så att han kunde klämma sig ut och sen skottade han hela balkongen. Jag bakade finska julstjärnor och gick ner till dem med dem. För övrigt lider jag inte av kylan, men när temperaturen stiger med över 10 grader över en natt, skriker hela min kropp av smärta.

Nu säger jag God Natt och lovar att återkomma snart <3

 

 

8 kommentarer

 1. Solweig

  Hej Marja,
  Jag har saknat dina inlägg! Jag kanske inte kommenterar men jag läser dina trevliga inlägg regelbundet. Blev riktigt orolig när dom inte längre dök upp.

  Välkommen tillbaka!

  Solweig

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Solweig! Jag vet, det är inte snällt att sluta så där tvärt utan att meddela något. Det var ju andra också som blev oroliga och skickade mail och frågade vad som stod på. Jag skall ge instruktioner till min dotter hur hon ska göra om det händer mig något. Tills vidare skall jag streta på.

 2. Inger Hansson

  Hej Marja, har saknar din inlägg på bloggen. Härligt att du är tillbaka. Gillar att läsa din blogg. Verkar vara en intressant kurs ”Passion för livet” och jag skulle vilja gå den också. Får försöka påverka min pensionärsförening att ordna något liknande. Ha det bra!
  Hämningar från Inger/seniorkatten48

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inger! Det är Vuxenskolan i samarbete med kommunen som arrangerar kursen. Idén kommer visst från Jönköpings kommun. Jag skall försöka skriva lite oftare nu och hoppas att det inte blir så mycket sjukdomar. 🙂 Ha det bra!

 3. Ingeborg Agneta Gustafsson

  God fortsättning -24! Jag har också saknat dina inlägg. Följer dig med intresse. Hoppas att du fortsätter att skriva.😊

 4. lena kjersén edman

  Tack Marja för fina tankar genom flera år – tankar om dig själv och om den som står dig nära. Jag läser med intresse. /Lena Kjersén Edman

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena! Jag vet vem du är, både via Raoul och via dina recensioner i Vk. Kul att få följa dig på Facebook. Jag är inte så aktiv där, hänger mest på Instagram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.