Marja

Den långa resan.

Spöklikt lugnt ute.

DSCN1261

Första buketten med vilda blommor.

Jag tycker om vinden, men gårdagens storm var illasinnad. Jag mådde inte alls bra, blev spänd och fick huvudvärk. Solnedgången var obehagligt röd under de mörka molnkanterna och det skramlade på allas balkonger. Creepy.

Till slut tog jag en värktablett och gick och la mig och sov som en stock. Drömde förstås en massa konstigheter.
Det blåste fortfarande på morgonen och när jag gick till bussen, såg jag att löven från björkarna hade blåst ner, på de minsta björkarna var vissa kvistar alldeles nakna. Jag växlade några ord på busshållplatsen med en kvinna och vi konstaterade att vi hade klarat oss från strömavbrott och nedfallande träd.

Jag var inne på HSB och skrev under papprena och pratade med byggmästaren. Sen var jag på Indiska och ICA Gourmet (inga svarta lådor vid kassan där) och sen kände jag för att åka hem. På väg till Vasaplan stack jag mig in på Buketten och köpte en murgröna, några lobelior och tagetes till balkongen. Jag skulle inte ha några blommor på balkongen i sommar, för jag kommer kanske inte att vara hemma så mycket, men jag kunde inte låta bli.

Sen har jag målat. I går var temat vermillion röd och jag gjorde det väldigt enkelt för mig. Målade i princip bara fläckar, som jag sedan fixade till med vit Posca-penna.

DSCN1265

I förgår var temat silkespapper. Jag har bara använt plastfolie tidigare, så jag fick googla och hittade som vanligt en instruktionsvideo på YouTube. Jag hittade en bild på en gammal slottsruin som jag använde som inspiration och det blev en så häftigt effekt.

DSCN1263 (2)

Jag kletade fast silkespappret på ett tjockt lager av gesso, lät det torka och målade sen med akvarellfärg. Man kan också skrynkla silkespappret och limma med vitt lim. Jag försökte limma med decoupagelim, men pappret gick sönder hela tiden.

I dag har jag målat vått i vått och en solnedgång. Glömde fotografera, så de bilderna kommer i morgon. Nästa uppgift är raptext. Jag kan inga raptexter, men google hjälpte mig igen och letade fram en text av Eminem med några rader jag kan använda. Ingen uppgift är omöjlig. Det är det som är utmaningen.

Nu är det nästan spöklikt lugnt ute. Såg just på nyheterna att det hade snöat i Kiruna.

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Bra att mötet på HSB gick planenligt!
    Har förstått av nyheterna att det blåst rejält hemma och visst är det svårt att sova när vinden viner. Hoppas det nu blir lugnare.
    Jag tycker det är så roligt när du visar det du målat och berättar om de olika teknikerna. Båda målningarna var jättefina och den sista ”grottmålningen” var verkligen speciell. Så läcker!
    Och du är bra på att ta reda på olika tekniker och får det att bli så fint.
    Kram och trevlig fredag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag lär mig så mycket hela tiden.
      Vi har haft full storm här och många hushåll i länet har varit strömlösa. Jag har precis varit ute och plockat ihop alla möblerna på grannens altan. Kom på att de var bortresta. 🙂
      Ha en trevlig helg! Kram! 🙂

  2. Judy

    Hi Marja! Hope you are feeling better today. The wild flowers are beautiful and so are your paintings. The weekend is here again and I wish you pleasant days ahead. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you Judy! I’m all right today. 🙂 I’m very sensitive to the weather… heat and storms… and the full moon of course. But now they have promised better weather for the weekend. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.