Marja

Den långa resan.

Gråvädret fortsätter

IMG_20161116_164142

Det här är en svart-vit bild. Originalet var gråare, så jag tyckte den här redigeringen blev bättre.

Jag blev tvungen att fara ut till Strömpilen efter ett paket på dagen. Det var fortfarande mulet, men uppehåll i regnandet, så jag hoppade av en hållplats före för att få en liten promenad längs älven. På sommaren brukar det vara så vackert där, men jag tänkte ju inte på att det nu var blött, eller isigt och halt. Jag ville ju ha lite frisk luft, för jag gillar faktiskt den där friska fuktiga luften, så min dra-maten och jag vinglade fram på cykelvägen längs älvkanten. Det var lite is vid kanterna och vattnet var så där farligt mörkt. Skönt, faktiskt.

I paketet fanns några nya akvarellfärger jag beställt, så nu är min stora låda med 36 st färger full. I kväll målade vi flaskor på akvarellkursen. Det är svårt att måla glas… men färgerna blev i alla fall fina.

IMG_20161116_222901

Så till gårdagens bild. Jag frågade om ni såg vad som var fel på den.

IMG_20161115_203857

Jag såg inte felet förrän jag tittade på bilden i datorn, men mönstret har ju hamnat upp-och-ner. Man kan se det på rosetterna och på den stiliserade fågeln. (Det lustiga är också att fågeln och tjejen på bilden är symmetriskt böjda.) De höll på och fixade till ett hörn bakom restaurangen och jag knäppte några bilder på måfå medan jag väntade på min kompis som var på toaletten. Hade jag sett ’felet’ hade jag förstås inte kunnat låta bli att påpeka det. Det känns som att tyget hänger dubbelt och då är ju mönstret rätt på andra sidan…

Ha en lugn torsdagsnatt<3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Funderade ett tag på om mönstret var upp och ner, vände t.o.m. på datorn. Men det tyckte jag inte. Dock var det alltså så.
    Jag gillade den svartvita bild! Riktigt fin! Och många gånger blir ju svartvita bilder det.
    Förstår att du gärna tog en promenad men var öfrsiktig för halt är det på sina ställen.

    Jag tyckte dina flaskor blev väldigt fina och färgerna tyckte jag mycket om.

    Kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är inte så lätt att se att mönstret är felvänt… jag fastnade för fågeln och tyckte den såg lustig ut. 🙂 Ska kolla hur det blev när jag åker till Ikea nästa gång. 🙂
      Jag tycker också om färgerna på flaskorna… det är ryska akvarellfärger som har mycket pigment.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.