Marja

Den långa resan.

Världsvattendagen

DSCN1354

I dag är det världsvattendagen och jag lägger ut en sommarbild från högst upp i Bottniska viken. Rent vatten är livsavgörande för oss människor. Varje droppe är värdefull. Vi borde inte slösa med vattnet, inte heller förorena det.

I dag har det inte hänt så mycket. Jag har tvättat och fått trappträning. Nere vid ingången var det väldigt grisigt… små stenar följer med in och folk och hundar har leriga skor/tassar. Ytterdörren gick inte igen på grund av småsten som samlats på tröskeln, så jag tog piassavakvasten och sopade både inne och ute och i tröskeln till dörren. Men jag var ju tvungen att demonstrera lite, så högen jag sopade ihop inomhus lät jag ligga vid sidan om dörren och utomhus sopade jag undan en gång in till dörren, ungefär som när man skottar snö. Jag tycker nämligen att vaktmästaren ska sopa varje dag. En av mina grannar kom och tyckte jag var rolig… På fredag har vi trappstädning, så då får den som städar ta hand om högen inomhus.

Ja, det var min dag. Ibland blir det inte mer än så. I morgon är det vattengympa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Missade ”världsvattendagen” men vatten är ju livet och så viktig. Men ofta tänker jag på vatten och dras dit och det var jag än är.
    Din bild är vacker och och jag kan nästan känna doften ändå hit.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Midsommarafton 2016. Är inte säker att det blir några fler där uppe.
      Vatten är en nödvändighet för mig med…
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.