Marja

Den långa resan.

Pastellfärgad himmel, dimma och supermåne.

supermanen

Jag har inte sovit på två dygn. Har inte varit med om någon värre insomnia, men nu tror jag att jag vet varför… det är supermåne i natt. Månen ligger så nära jorden den kan komma och på bilden lyser den genom molntäcket. Jag kan nog dra den slutsatsen att jag påverkas av fullmånen precis innan den har nått sin största ’fylla’, för ofta när jag klagar på sömnlöshet/ dålig sömn, påpekar någon att det är fullmåne. När jag väl vet att det är fullmåne, sover jag bra.

Sov ett par timmar på förmiddagen i dag och sen gick jag ut. Fick sån längtan ner till sjön. Himlen var pastellfärgad… som en vacker akvarellmålning.

pastellfargadhimmel

Det var ett alldeles speciellt ljus och färgerna skiftade hela tiden. Jag visste att det snart skulle bli mörkt och helt plötsligt kom dimman svepande i vassen.

dimman

Den svepte bara förbi och jag började fundera om det kanske var mina glasögon som blev immiga, men bilderna jag tog visar att det faktiskt var dimma.

Jag är nästan lite illamående av sömnbristen, så jag kokade en enkel korvsoppa med finsk knackkorv och den smakade gott. Sen har jag suttit och knåpat med julkort. Jag skickar ca 20 julkort och några av dem vill jag göra själv. Sen tänkte jag göra några fina julklappsetiketter. I år tänkte jag slå in klapparna i enfärgat papper och i stället satsa på fina snören och etiketter. Sen ska jag börja scrappa layouter till mitt album igen. Har ju inte gjort en endaste på hela hösten, men nu kliar det i fingrarna.

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Besvärligt att du inte kunnat sova bra, sätter ju sina spår. Jag åverkasinte alls av månen annat än att jag noterde att den i går var väldigt stor och väldigt nära. Fångade några bilder men har inte sett dem ännu på datorn.
    Skönt med en promenad ner till sjömn och bilden där dinnan kommer in är verkligen vacker.

    Trevligt att du är i gång med dina julkort och jag kan tänka mig att de blir fina.
    Önskar dig en bra måndag och att sömnen nu blir bättre.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! I natt har jag sovit och det känns bra för ett par nätter somnade jag inte förrän på morgonen och sov sedan ett par timmar till 11-12. Sen var jag trött och dagarna var förstörda. Men jag tror jag fattar vad som händer i kroppen… ungefär som PMS, men med andra hormoner. 🙂
      Dimman var verkligen magisk och den bara svepte förbi medan jag stod där vid sjökanten. 🙂
      Julkorten blir väldigt enkla i år. Hade tänkt måla bakgrunder med akvarell, men det tar lite längre tid…
      Ha det bra!
      Kram!

  2. Paula Merio

    Hej, när jag var barn försökte mamma få mig att äta ”SISKONMAKKARAKEITTO” o jag trodde jag skulle spy. Vad som var så äckligt har jag glömt, jag tror det var konsistensen på korven! Numera har jag sällan konsistensproblem, kan äta allt, men som barn var det väl tuffare. Om man var van vid vanliga lenkkimakkara som var fasta och fina…
    Hälsar Paula i pörtet
    P.S Fantastiska vyer du visar

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! Jag älskar siskonmakkarakeitto och försöker få det varje gång jag är i Finland. Hade tur sist och hittade ett hak i saluhallen som hade det som lunch en dag. Jag köper ju med mig finsk korv när jag är i Finland, men siskonmakkaroita vågar jag inte transportera eftersom de är färska och ibland ärdet svårt att få tag på dem. Till gårdagens soppa hade jag knackkorv som jag köpte på ICA Maxi.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.