Marja

Den långa resan.

Fototriss: Så här ser det ut där jag är.

I dag var det grått, kallt och blåsigt. Jag gick ner till sjön för att kolla läget. Snön är nu helt borta och den gamla trappan hade tinat fram och används som tidigare som en genväg. I stället för att gå vid sidan om den lilla kullen, tar alla trappan upp och över den.

2maj2015(2)

Träden har små, små knoppar. Nere på stan börjar vissa björkar skifta i grönt, men här är det lite kyligare. Den gamla sälgen nere vid strandkanten har nästan blommat ut.

2maj2015

Det blåste iskallt och det gick vågor ute på sjön. Änderna for omkring med vindpustarna och sökte sig mot stranden. Här har en hona fått hjälp att kravla sig upp på en sten för att pusta ut. Hanen vände tillbaka för att hitta ett ställe att gå i land på. Så småningom kom de upp på land båda två.

2maj2015(3)

2maj2015(10)

Fototriss är denna omgång även en tävling med fina vinster från Coolstuff.

Fototriss

Ha en skön söndag <3

 

12 kommentarer

  1. Anneli - A'la Foto

    Uppsipuppsi…fyra bilder! 😉 Jag tänkte också lägga ut fyra bilder, hade gjort i ordning det men kände sedan att nej, är det fototriss så är det! Men jag gillar dina bilder, särskilt de två sista! Stackars fåglar i blåsten!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ha,haa, jag gillar att vara lite olydig. 🙂 Tänkte att fågelbilderna hörde som ihop. 🙂 Det var jättejobbigt för fåglarna i blåsten, men de samarbetade fint. 🙂

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Ja det ser onekligen kyligt ut, men vi har ju haft aprilväder hela våren, tror jag 😀 Fina bilder, speciellt på änderna. //Ha det gott, kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maria! Ja, det var kyligt i går och nere vid sjön blåser det alltid. 🙂 Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Spanaren! Ja, den där trappan är välbevakad av mig. 🙂 Kram! 🙂

  3. Leena

    Ser lite bistert ut, men det gör det ju hos oss också vissa dagar. Vädret är inte helt stabilt … Kul att följa änderna, hoppas de stannar hela sommaren. I vår sjö var det nog 5-6 par tidigare i vår men nu har alla försvunnit.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Varannan dag sol, varannan dag mulet och blåst verkar vara det som gäller nu. 🙂
      Änderna trivs bra där i södra änden av sjön, det finns en äventyrslekpark och familjerna har med sig matsäck och sitter och äter vid borden, vilket betyder matsmulor för änderna som med tiden blir mycket orädda. En viss konkurrens har de tyvärr av måsarna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.