Mats Nilsson, L

Mångkultur

Läser ett inlägg med den vanliga tröttsamma trallen om att det nu är si och så stor andel av medborgarna som är födda utomlands och att andelen snart kommer att omfatta en fjärdedel av invånrna.
 
Jaha? Och vad skulle väl då problemet vara? Förra året var det 64 206 personer som erhöll svenskt medborgarskap. Av dessa var 4495 britter. Att de inte vill vara medborgare i ett land styrt av clownen Boris Johnson, tyder sannerligen på gott omdöme. Jag har inte heller hört att någon ens från Åkessons gäng har muttrat något om att dessa britter riskerar att förstöra exempelvis den svenska matkulturen.
 
För det vet vi ju att matlagning inte är britternas starka sida. Minns historien att helvetet är ett ställe där britterna lagar maten, tyskarna är poliser, fransmännen politiker och svenskarna sköter TV – underhållningen.
 
Den 19 mars 1703 slog svenskarna en större rysk – lituaisk styrka 1703 i slaget vid byn Saladen. Under det skedet hade Kalle dussin fortfarande framgång i det stora nordiska kriget. Man ska dock ha i minnet att den av nationalisterna dyrkade svenske kungen själv var annat än svensk.
 
Hans farfar var av pfalzisk ätt och hans mor var dansk prinsessa. Bara för att nu nämna något. Och det rike han styrde bestod av ett antal olika folk med olika språk och skilda kulturella traditioner. Mångkulturellt, alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.