Mats Nilsson, L

Klokt och mindre klokt

De som såg Åkesson lägga ut texten i TV igår borde, om de har det minsta i skallen, tacka försynen (eller något annat) att det är Stefan Löfven och inte Åkesson, eller någon av Åkesson uppbackad, som innehar statsministerposten. Det framgick blott alltför tydligt att i det fallet hade det varit någon av Åkesson tilltrodd ”expert” och inte Anders Tegnell som hade haft maktens öra. Någon som säger det makten vill höra.
 
Det betyder dock inte att man måste säga ja och amen till allt som nu beslutas. Jag tänker då på att det från och med nu är bordsservering som gäller överallt.
 
Ur smittspridningssynpunkt ter det sig, i vissa fall, mindre klokt. På mina favoritfik här i Umeå, Nybro och NK, ter det sig betydligt mindre riskfyllt att hämta sin ostfralla (eller något annat än smaskigare) över disk och hämta sitt kaffe eller te själv. Ingen behöver trängas med andra för den sakens skull om alla håller avstånd. Om alla däremot ska sitta och personalen ska stå där intill och hälla upp, hur bra är väl egentligen det?
 
I det stora hela är det förstås bara att foga sig i det nödvändiga. Det fick svenskarna göra den 25 mars 1809 i och med konventionen i Kalix slöts mellan Sverige och Ryssland. Finland var förlorat.
 
Men vi fick revansch. Som den ryske författaren Solsjenitzyn beskrev det: När svenskarna mist lusten att kriga, blev de Europas kanske mest välmående folk.
 
Just nu är det kanske si och så med måendet, men det gäller att hålla huvudet kallt (också på fiket), hjärtat varmt och händerna rena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.