Mats Nilsson, L

Blinda fläckar

Läser i dag att här i Umeå har kommunen beslutat att höja ersättningen till de privata hemtjänstföretagen. Tidigare har man beslutat att skjuta upp tankarna på att upphandla tjänsterna. Valfriheten gäller än för brukarna. Tydligen vill man inte ha någon turbulens i hemtjänsten i detta läge.
 
De enda som motsätter sig detta är – som väntat – kommunisterna, alltså V. Åsa Wikström, vars framfart jag hade oturen att få uppleva en period i miljö- och hälsoskyddsnämnden, babblar enfaldigt om att de privata företagen delar ut hundratusentals kronor till aktieägarna.
 
Några som helst belägg för den saken, presenteras dock inte.
Här i Umeå är och förblir V i alla händelser trogna stalinister. Jo, det gäller också den i mitt tycke alltför välsedde Sjöstedt. Hörde honom nyligen komma med motsvarande babbel om att den privata vården i det här läget borde underordnas den offentliga.
 
Med tanke på exempelvis det sedan länge havererade regionala styret, där hans partikompisar är med i bilden, just här i Västerbotten, kan man undra hur det konststycket skulle gå att genomföra.
 
De här exemplen visar, som jag ser det, kommunisternas blinda fläck. De saknar helt förmågan att se även de mest enkla ekonomiska samband. Även aldrig så gulligt offentliga verksamheter kan och måste drivas med överskott. Annars är de dömda att gå under och de som är beroende av dem kommer att gå samma väg.
 
Efterr att ha läst tidningen färdig, var det dags att uträtta ärenden och samtidigt passa på att få en förmiddagsfika på Nybro. Man ska ju stödja de lokala företagen. Två tjejer vid disken efterfrågade ”veganskt fikabröd”. Det fick bli kanelbullar.
 
Heliga enfald, tänkte jag, när jag lämnade stället efter att ha avnjutit en leverpastejmacka och införskaffat semlor till att avnjuta till kvällen. Utan djurhållning, och därmed den gödsel den ger, veganerna ser på med sådan fasa hade det givetvis inte gått att odla det vete som bullarna är bakade av. För vad ska man annars gödsla åkrarna med?
 
Här har vi en annan blind fläck. Veganerna ser inte de mest elementära biologiska och ekologiska samband. I båda fallen, det är för övrigt inte så sällan som veganer och kommunister förenas i samma personer, bygger man på tro och inte på vetande.
 
Den 27 mars 1794 ingick Sverige och Danmark ett väpnat neutralitetsförbund. I vilken utsträckning man trodde att det skulle bestå, vet väl ingen. Några årtionden senare var det i vilket fall som helst slut med det avtalet. Danmark förklrade krig, men det ledde till att man förlorade Norge. Det trodde de nog inte när beslutet togs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.