Mats Nilsson, L

Förväxling

Nu när mycket är satt på paus, passar det bra att försöka göra något åt arbetsrummet. Ur bokhyllan dök en bok upp. ”Hatets och illviljans kolportörer”. Uttrycket är Palmes och han använde det för att svartmåla de opinionsbildare, särskilt med bakgrund i näringslivet, som motsatte sig löntagarfonderna.
 
Tänker på det när jag tar del av kommunisternas, alltså vänsterpartiets, agitation mot de privata hemtjänstföretagen här i Umeå. De talar om ett ”tvång” att välja. Något som införts i strid med ”folkflertalets vilja”.
 
Det här visar på flera saker. För det första att vänsterns kolportörer aldrig har lyckats inse att 70 – talet nu är förbi. Vidare besannar de talesättet, på sig själv känner man andra. De är så djupt nersjunkna i sina vanföreställningar att de förväxlar möjligheter med tvång och att deras egen åsikt per definition skulle vara ett uttryck för vad folk EGENTLIGEN vill. Vare sig samma folk nu har insett det eller inte.
 
För sanningen är ju att om det är något som förknippas med tvång är det kommunismen. Och det där med fria val eller fri opinionsbildning, kan man inte tänka sig. Då kan ju folk förvilla sig bort från den ädla sanning som Marx och andra har predikat.
 
Den 30 mars 1294 försökte Novgorod storma det då svenska fästet Viborg. De lyckades inte, men 1940 skulle den sentida efterföjaren Stalin lyckas. Ändå lyckades Finland hålla stånd och bevara sin frihet.
 
Med det exemplet för ögonen finns det skäl att aldrig slappna av när det gäller att hålla rödingarna stången. Vare sig de kommer utifrån eller utgörs av inhemska illvilliga kolportörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.