Mats Nilsson, L

Falsk agitation

Sjöstedt och hans gäng förnekar sig inte. Allt som man kommer med från det hållet handlar om att öka de offentliga utgifterna i allmänhet och inom äldreomsorgen i synnerhet. De vill vrida det därhän att om bara det funnits mer pengar till omsorgen ifråga hade inte så många i äldreboenden smittats av corona.
 
Det kan knappast vara riktigt. Om staten, alltifrån regeringen till Folkhälsomyndigheten, var sen ur startblocken, gäller det inte kommuner och regioner. Där har man agerat tämligen snabbt. Låt vara för att beredskapen när det gällde skyddsutrustning förvisso var dålig från början.
 
Kommunistdernas agitation skorrar därför mer än lovligt falskt. Särskilt som de just nu dessutom efterlyser ett mer kraftfullt agerande från EU: s sida. Detta eftersom man, med rätta, påpekar att coronan kan styälla till med enorma bekymmer i de överfulla flyktinglägren i Grekland.
 
Till saken hör ju dock att partiet ju inte alls vill att vi ska vara med i EU. Ja, man tycker rentav att EU som sådant borde upplösas. Men det är ju logiskt med tanke på att partiet har varit emot allt vad samarbete i Europa heter. Till och med Nordiska rådet. Det enda man godtog var medlemskap i FN. Detta eftersom farbror Stalin beordrade alla kommunister att tycka så. Nej, den enda union man reservationslöst har hyllat så länge den fanns var Sovjetunionen.
 
Den 16 april 1945 inledde ryssarna slutoffensiven mot Berlin. Några veckor senare var det hela över. Men att ryssarna tillhörde segrarna i kriget betydde inte att ett välde byggt på totalitär skräck i längden kan bestå. Det är möjligt att kommunisterna i Sverige har insett just den saken, men något nytänkande i övrigt har man trots det aldrig lyckats med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.