Mats Nilsson, L

Plastigt

Läser i en rapport från valrörelsen 2018 hur politiker och medborgare uppfattat den och hur deras inställning ser ut i olika frågor.
 
Mycket av det är väl som man kunde vänta sig. Som att M, KD och Åkessons gäng tycker att det är bra idé att ta emot färre flyktingar. Inte heller blir man förvånad över att grönvänstern avvisar allt annat än offentligt drivna sjukhus.
 
Undersökningen redovisar även några miljöfrågor mer specifikt. Bland dem om man borde förbjuda plastpåsar. En majoritet i C, V, MP och S tycker att dert vore bra.
 
Man kan undra hur långt man har tänkt när det gäller dessa ting. Detta med tanke på det minst sagt flitiga bruket av både plastpåsar och andra engångsartiklar av plast nu under pandemin.
 
Plastpåsar är inget större bekymmer, så länge de inte hamnar på fel ställe. Ett visst inslag av plast fungerar också som stödbränsle vid förbränning av avfall. Något som är ett viktigt inslag i produktionen av fjärrvärme. Något som i sin tur har inneburit att den tidigare utbredda oljeeldningen för att värma våra bostäder i stort sett har försvunnit. Det är rimligen något att glädjas åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.