Mats Nilsson, L

Bakåtsträvare

Intressant att notera att de två ytterkantspartierna, alltså Sjöstedts och Åkessons gäng, betraktas som radikala, (vart och ett på sitt sätt förstås) när de själva verket är rent reaktionära. Åkesson längtar tillbka till 60 – talet och av allt att döma längtar den blivande kommunistiska partiledaren tilbaka till det 80 – tal då det var rena drömtillvaron enligt V.
 
Ack ja. Även Charles Edvard Stuart, som gått till historien som Bonnie prince Charlie, längtade efter fornstora dagar. Med fransk hjälp ville ha erövra sina fäders skotska tron. Han segrade över engelsmännen, som tydligen leddes av en klåpare (Boris Johnson har sina föregångare), i slaget vid Prestonpans den 21 september 1745.
 
Därefter var det slut med framgångarna och 1746 förlorade han ett slag och fick fly från Skottland. 1788 dog han, bortglömd och alkoholiserad, i Rom. Så kan det gå om man tittar mer bakåt än framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.