Mats Nilsson, L

Bråttom

Ser i dag att högermannen Riedl hade litet för bråttom i sin iver att köra till Riksdagen. Det blev böter och förlorat körkort.
 
Högern ondgör sig över höjda bensinskatter. Det kan man förvisso ha åsikter om, men den som tror att man sparar in på bensinen genom att köra fortare, har misstagit sig. Att ha för bråttom brukar inte tjäna mycket till.
 
En annan som hade väl så bråttom var Saddam Hussein som för precis 40 år sedan, den 22 september 1980, anföll Iran. Det gick inte så bra. Åtta år senare var det bara att ge upp. Sedan försökte han med Kuwait, med samma resultat.
 
Slutet för diktatorn blev det logiska. Sedan han släpats fram som en råtta ur sitt hål hängdes han för sina brott. Påminner om Mussolini som också hade väl så bråttom när han ville ge sig ut på äventyr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.