Mats Nilsson, L

Intäkter och utgifter

Kommunisternas kommande ledare aviserar att partiet vill försöka stoppa sänkningen av löneskatten, det som man för desinformationens skull kallar arbetsgivaravgift, tillsammans med vem det nu blir som hoppar på vänstertåget. Åkessons gäng har redan, föga överraskande, köpt en biljett. Ytterligheterna berör varandra.
 
Motiveringen är tydligen att det här blir så dyrt och att det inte ger några jobb. Här kan det konstateras att man blandar ihop minskade intäkter med utgifter, vilket inte är samma sak. Om man nu inte utgår ifrån att alla pengar egentligen tillhör stat och kommun och att det som den enskilde får behålla är ett slags subventioner.
 
Att kommunisterna ser saken på det sättet är inte överraskande, men det gäller tydligen också Åkessons gäng. Deras linje blir än mer halsbrytande med tanke på partiet förespråkar en generell sänkning av arbetsgivaravgifterna. Som om det skulle bli så mycket billigare.
 
Påståendena om att kostnaderna i form av skatter inte spelar någon roll för jobben, är rent befängda. Om det verkligen var på det sättet, kunde man ju höja löneskatten hur mycket som helst och sedan använda pengarna till alla möjliga goda ting. Märkligt nog verkar det inte som om några sådana förslag vädras i debatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.