Mats Nilsson, L

Envishet

Det är inte utan att man suckar en aning över det som nu verkar hända med Estonia. Nu ska det utredas igen, minsann. Det är ju ett hål i skrovet! Som ett brev på posten (om något sådant finns kvar) kommer en strid ström av mer eller mindre vederhäftiga personer som alla vill ha sin egen favorit bland alla konspirationsteorier bekräftad.
 
Det påminner en del om alla turer kring mordet på Palme. Det är som om man helt enkelt kan acceptera att det INTE var något slags stor konspiration bakom det hela.
 
Utan att gå några händelser i förväg är det väl ingen djärv gissning att oavsett vad man nu kommer fram till, finns det alltid de som hävdar att man minsann inte har utrett vad som EGENTLIGEN hände.
 
Envishet kan ibland löna sig, men brukar oftast inte leda till det man från början tänkt sig. Den 29 september 1708 fick Kalle dussins svenskar stryk av ryssarna i slaget vid Lesna. Den svenske så kallade ”hjältekungen” hade inget förmåga att lägga band på sin envishet. Här skulle man fortätta ända in i kaklet. Och hur det slutade, det vet vi nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.