Mats Nilsson, L

Gamla synder

Den 28 januari 1871 kapitulerade fransmännen till den tyska armén. Napoleon III visade sig vara en betydligt sämre fältherre än sin berömde föregångare och namne.
 
Mycket av de problem vi senare skulle få erfara kan sägas ha börjat då. Tyskland växte sig starkt. För starkt, tyckte Frankrike och Storbritannien. 1914 var det färdigt igen, men den gången gick det sämre för tyskarna även om det egentligen var katastrofalt för alla. En viss korpral vid namn Hitler från Österrike kunde inte smälta nederlaget. 1939 störtade han och hans hejdukar Europa och världen in i en ny katastrof.
 
Trots alla nedslående bevis för vad nazismen förde med sig, fanns och finns det de som än i dag tror på vansinnigheterna. En av dem var en tidigare S – officer som var med om att grunda det parti som Åkesson och hans tre kumpaner skulle lyckas göra till en alltför stor faktor i svensk politik.
 
Gamla synder kastar långa skuggor, heter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.