Mats Nilsson, L

Diktaturer ger krig

Den 24 mars 1976 tog Videla makten i Argentina genom en statskupp. Terrorregimen orsakade tusentals människors död. bland dem svenskan Dagmar Hagelin. Och som om det inte räckte med det startade man ett krig med britterna om Falklandsöarna.
 
Putin har sedan han kom till makten systematiskt infört en alltmer auktoritär regim för att nu har blivit fullblodsdiktator. Ett antal politiska mord och fängslanden finns nu på regimens cv. Och precis som Videla har han nu startat ett krig.
 
Inför valet i höst är det många som undrar varför man ska rösta på Liberalerna. Ett lämpligt svar är väl att se på ovanstående exempel, plus en del andra. Liberal demokrati ger fred och välstånd. Diktaturer slutar alltid med utarmning och i många fall också med krig. Och liberaler är den främsta garanten för en liberal demokrati.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.