Mats Nilsson, L

Den konservativa vänstern

Det är – faktiskt – patetiskt att iaktta hur en del som annars understryker hur bråttom det är med samhällsförändringar, exempelvis när det gäller klimatet, nu smått desperat kräver att man i alla fall borde vänta med att besluta om att ansöka om inträde i Nato. Det borde vänta till efter valet, man kan väl ha en folkomröstning, etc, etc.
 
Det märkliga är att det här är den klassiska konservativa hållningen, men det är vänstern som argumenterar på det här sättet. Edmund Burke, som var den som utformade den konservativa ideologin, hävdade att beslut skulle tas först efter moget övervägande och en tids eftertanke. Förändringar skulle ske långsamt utifrån beprövad erfarenhet.
 
Burke hade sett hur den franska revolutionen 1789 spårade ur och ledde till skräckvälde. Något som fick honom att utforma ett förhållningssätt som egentligen inte utgör någon ideologi utan mer ett bejakande av en del av människans inneboende reaktionsmönster.
 
De flesta av oss vill trots allt bara ha en förändring om man är övertygad om att den leder till något som är bättre så till den grad att det är värt besväret och kanske även de kostnader som brukar finnas med i bilden.
 
När det gäller Nato gör vänstern allt för att försöka få medborgarna att tänka i just de banor de vanligen inte alls anser vara värda att ta hänsyn till. Detta eftersom deras verkliga skäl är helt andra.
 
Sanningen är nämligen den att man på den kanten aldrig har velat att Sverige ska delta i några internationella samarbeten. De var emot det europeiska samarbetet med allt från Europarådet till EEC/EG/EU. De var till och med negativa till Nordiska rådet. Det enda de var med på var FN. detta eftersom deras herre och härskare, alltså Stalin, beordrade det.
 
Och nu vill de alltså att man ska agera eftertänksamt. Det rådet borde de ha följt för egen del genom åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.