Mats Nilsson, L

Frågor

Läser i dagens tidning ett i raden av S – märkta inlägg där man skäller på ”marknadsskolan”. Det senaste invektivet i sossarnas korståg mot allt vad privat driven verksamhet heter inom välfärden.
 
Marknadskola, var det ja. Det för tankarna till någon slags utbildning i ekonomi. Fast det är det förstås inte. Det vore annars på sin plats. För då skulle kanske S själva sätta sina företrädare på skolbänken så att de fick insikt om att inga verksamheter, oavsett driftsform, i längden kan drivas utan överskott.
 
Två frågor inställer sig direkt. 1. Om nu S är så angelägna om en skola som ska vara likvärdig och passa för alla, varför genomdrev man då kommunaliseringen av skolan? Då blev det 290 huvudmän istället för en (staten) som det varit tidigare. 2. Hur har man tänkt sig att finansiera investeringar och utveckling av skolverksamhet när kostnader och anslag måste vara exakt lika stora?
 
Se där något för partiets utbildningsansvariga att besvara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.