Mats Nilsson, L

Sent ute

Det verkar som om det är svårare att bilda regering än Kristersson gav sken av under valrörelsen. Av läckorna att döma är det Åkessons gäng som har besvär med att acceptera att Liberalerna finns med i ekvationen. Enligt vad som står att läsa idag är det en av nämnda gäng som anser att L har en märklig syn på sig själva.

Mycket ska man få höra. Men det tar åtminstone jag som en merit. Minns att Åkesson själv har sagt att SD inte vill ha det ”själlösa liberala samhället”. Han menar väl P 3 i radio kan man anta. Så är det är ju bara logiskt att SD inte riktigt förstår sig på den liberala idégrunden.

Den 7 oktober 1572 besegrades den osmanska flottan av en allierad sjöstyrka med bland annat Spanien i slaget vid Lepanto. Då kunde man hävda att Europa hotades av invaderande muslimska, alltså turkiska, styrkor. Idag är det väl ändå knappt någon som tror att så skulle vara fallet. Åkessons gäng skriker alltså om faror som var för handen för nästan 500 år sedan. Inte underligt om man då inte hänger med i modern idétradition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.