Mats Nilsson, L

Trovärdigt

Den 27 oktober 1981 inträffade ”Whisky on the rocks”. En sovjetisk ubåt satt ordentligt på grund utanför Karlskrona. På den tiden sågs fortfarande Sovjetunionen som en supermakt som skulle finnas där i stort sett för överskådlig framtid.

Om någon då hade sagt att denna stormakt hade tio år kvar av sin existens och att vi drygt fyra decennier senare skulle få uppleva hur en liten ynklig före detta agent i den ryska spionorganisationen KGB skulle försöka väcka liv i de sorgliga resterna genom att starta ett angreppskrig mot en före detta sovjetisk republik. Inte bara en gång utan två gånger. Skulle någon ha trott på det?

Sannolikt inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.