Mats Nilsson, L

Kommunistisk inkompetens

Missilen som slog ner på polsk mark igår var alltså av allt att döma inte avfyras av ryssarna. Ändå torde det väl stå klart att händelsen som sådan aldrig hade ägt rum om inte Putin satt igång kriget mot Ukraina.

Den 16 november 1920 på Krim besegrades de sista vita styrkorna av bolsjevikerna. Inbördeskriget var därmed över. Men Lenins hejdukar inledde därefter kriget mot den egna befolkningen. Ett krig där inte minst Ukrainas invånare råkade riktigt illa ut.

Bolsjeviker, liksom andra kommunister, har alltid visat en kapacitet för våld av olika slag. Exempelvis inledde Stalin sin ”karriär” som bankrånare. Däremot har det varit sämre ställt med andra färdigheter. Och i dagsläget verkar det inte som om den avdankade KGB – mannen Putins styrkor besitter någon större skicklighet i militärt våld heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.