Mats Nilsson, L

Storhet?

Ryssland anklagar Ukraina för krigsbrott sedan en film publicerats som tycks visa att ryska soldater skjuts fast de har gett upp. Hur krigsbrott kan ske när det enligt Ryssland, alltså Putin, inte pågår något krig, ter sig dock aningen gåtfullt.

Den 21 november ingicks Daytonavtalet vilket, åtminstone tillsvidare, avslutade Bosnienkriget På Balkan. Krig som följt av Jugoslaviens sammanbrott.

Att hålla ihop statsbildningar som Jugoslavien och Sovjetunionen, som i båda fallen byggde på diktatur, visar sig vara svårt om det kombineras med krav demokratiska reformer. Då är det lätt hänt att man vänder sig till någon som lovar att återupprätta den, som man trott, forna ”storheten”. Putin är bara ett exempel i raden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.