Mats Nilsson, L

Vapen och vapen

Nya attacker mot Ukraina. Undrar just vad Chrustjov skulle ha sagt. Han inledde sin karriär som partiboss just där. Och det var också han som bestämde att Krim skulle tillhöra Ukraina och inte Ryssland. Något som förstås inte spelade någon större roll under sovjettiden.

Den 26 januari 1912 startades en insamling för att bygga en pansarbåt i Sverige. Det började se mörkt ut i Europa, tyckte en del. Och det var ju nog så riktigt. Men när det gällde pansarskorven var den obsolet redan innan den byggdes.

Detta och annat kan man ha i minnet när det nu talas om fler och mer vapen till Ukraina. Det gäller att hela tiden se till att det är vapen de behöver och inte sådant som vi kanske har liggande i några förråd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.