Mats Nilsson, L

Minnesdag

Denna dag är det dagen vi ska påminna oss om förintelsen, folkmordet på Europas judar och romer. Fast just idag verkar vi vara mer upptagna av ålfiskande statssekreterare och bränningar av olika sorts böcker.

Om vi lämnar ålfiskandet en stund, så finns det faktiskt beröringspunkter mellan det som hände före och efter kriget och dagens händelser. Om inte annat så bör vi påminna oss själva om hur det går när man släpper fram rent kriminella till makt och härlighet. Så var det både i fallet Nazityskland och så även i Stalins Sovjetunion. Minns att Stalin inledde sin mordiska bana som bankrånare.

Det krig som vi nu tvingas uppleva i vår närhet har även det sin upprinnelse i totalitärt förtryck. Putin är inte bara sovjetnostalgiker utan en produkt av det värsta som detta ”system” frambringat. Så när de svenska kommunisterna idag i DN tar till orda och jämrar sig över elpriserna, ska vi också minnas deras medlöperi med dem kommunistiska diktaturen i såväl Ryssland som i andra länder och allt vad det har fört med sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.