Mats Nilsson, L

Tågtankar

Läste nyligen en intressant artikel om en resa till Irland från Umeå. Två tog flyget, en tog tåget. Av principiella skäl. Principerna kostade dock. Tågresan var fyra gånger så dyr.

Jag såg att resrutten nästan var identisk med den som jag själv och min tillkommande följde när vi gav oss ut på Interrail 1979. Jag minns ju väl resan och de olika ställen vi passerade och ibland stannade vid.

Sedan tänkte jag väl inte så mycket mer på det, men jag letade i alla fall fram ett gammalt fotoalbum med bilder från den sommaren. Fotoalbum är väl något som är i stort sett obekant för dagens ungdomar, men i vårt album fanns inte bara foton utan också kartor och små souvenirer i pappersform.

Några dagar senare läste jag till min förvåning att tågresenären hade blivit ordentligt nersablad i de s k sociala medierna. Mer asocialt i mitt tycke.

För tusan, på vad sätt angår det andra hur den här personen valt att resa? Skadade det någon? Knappast. Här är det sannerligen läge att höja rösten rejält och tillhålla de här (censur) typerna att: om du inte har något annat att säga, håll käften!

Den 18 april 1808 segrade svenskarna över ryssarna islaget vid Siikajoki. Det kriget gick ju inget vidare, så Finland hamnade under ryskt styre. Något som medförde att finska järnvägar har samma spårvidd som ryska. Men man kunde ändå åka med interrailkort i Finland. Men inte i Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.