Mats Nilsson, L

Statsterror – nu och då

Just i dagsläget tycks mycket av terrorn vara sådan som utförs av stater, eller av andra men helt på uppdrag av dem. Putins Ryssland och hans legotrupp i Wagnergruppen är ett bra exempel.

Det verkar för övrigt som om just dessa figurer är involverade av tragedin som just nu pågår i Sudan. Wagnergänget är tydligen lierade med milisen som slåss mot regeringsstyrkorna. För övrigt säkert inga trevliga personer de heller.

Terror är inget nytt. Den 24 april 1975sprängdes den västtyska ambassaden i Stockholm efter att den attackerats av Baader – Meinhofligan. En gruppering som vi numera vet hade stöd av Östtyskland, för desinformationens skull kallad DDR. Statsterrorism, alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.