Mats Nilsson, L

Virologi

En intressant artikel i lördagens DN om Trump och det stöd han har bland det som kallas ”väckelsekristna” i USA. En grupp som i mitt tycke dock tycks vara allt annat än vaken för det som faktiskt har hänt i världen sedan 1800 – talet.
 
Det kan tyckas förbluffande att de valt att ge sitt stöd till en bortskämd rikemansson New York vars leverne måste ses som så långt från deras ideal man kan komma. Men i grunden är det hela tydligen ganska enkelt. Han köpte helt enkelt deras stöd med löften om att flytta USA: s ambassad till Jerusalem, samt att gå hårt från mot rätten till abort och rättigheter för homosexuella.
 
På motsvarande sätt köptes han av ryssarna som räddade hans imperium från att gå under. Som affärsman är han tydligen ganska så oduglig. Men som politisk staffagefigur för reaktionärer och ryssar, fungerar han desto bättre.
 
Ska han nu sänkas av ett virus? Det får vi väl se. Den 6 april 1917 förklarade USA Tyskland krig. Därmed var kriget verkligen ett världskrig. I slutet av kriget dök spanska sjukan upp. Den lär ha haft sitt ursprung i Ostasien och spreds vidare till USA och därifrån till Europa i och med att soldater skeppades över Atlanten.
 
Enbart i Sverige blev det över 30 000 döda innan epidemin klingade av. Något att tänka på i dessa coronatider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.