Mats Nilsson, L

Nej till legalisering

Ser att i dag, den 3 november 1839 inleddes det första opiumkriget mellan Storbritannien och Kina. Ett krig som orsakades av kinesernas försök att ingripa mot det utbredda missbruket av opium. Engelsmännen hade börjat sälja opium för att förbättra handelsbalansen med Kina. Importen från Kina var stor, exporten dit blygsam.

Britterna vann, men frågan är om det var en seger i förlängningen. Missbruket av opiater är i dag utbrett med enorma skador som följd.

Britternas agerande påminner en del om Trump och hans handelskrig. Men det får en också att tänka på att det just nu från en del håll drivs kampanjer för legalisering av marijuana. Något som i mitt tycke måste motarbetas med all kraft. Vi behöver sannerligen inte fler legala droger än de vi redan har.

Till det kan också läggas att Marijuana sannerligen inte är den ”milda” drog som en del vill göra gällande. Särskilt när det gäller yngre kan den ha rent förödande skadeverkningar. Nej, några fler legala droger än de vi redan har, ska vi inte tillåta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.