Petter Nilsson(SD)

Julens varma kärleksbudskap till värn mot vintermörkret

Man behöver förstås inte vara kristen för att fira jul. Tänker mig att mängden bibelläsning nog varierar friskt mellan hushållen som firar jul i Sverige.

Självklart firar vi jul på grund av den religiösa prägel som kommit att prägla Sveriges högtidsfirande, vissa delar kommer till och med före kristendomens inträde.

Men under de senaste dagarna har jag följt lite trådar runtom på nätet kring detta. Bland annat uppmärksammades att Uppsala universitet istället för ”God Jul” önskat sina studenter och medarbetare en ”God helg”.

Med den inkluderande tillönskningen kände sig säkerligen universitetsledningen att de kunde gå fria kritik.

Men rimligen är det inga konstigheter att önska varandra god jul i Sverige. Snarast är det väl mer bekymmersamt att inte fira en vacker tradition som slår vakt om tillsammansskap, värme och kärlek under vinterns mest mörka period.

En kommentar

  1. Mique

    Men vad nu då!? Ni brunskjortor har väl aldrig inkluderat icke ”svenskar” att få fira Jul. Vad skulle er klantomte ”Jimbo the Kid” tycka om det? Traditioner är till för att brytas, det är så mänskligheten kommer vidare. De flesta, så kallade ”svenska” traditionerna är importerade, såsom exempelvis ”små grodorna”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.