Petter Nilsson(SD)

S, Sleepy-Jan, och etablissemangets ständiga brunsmetande

Av , , 7 kommentarer 30

Mattias Karlsson medverkade i SVT:s intervjuprogram ”Min sanning”, där han utgick ifrån sina erfarenheter som partiveteran. Personligen har jag inte haft jättemycket med Mattias att göra, men de gånger man träffat honom i avslappnade sammanhang så har han tydligt varit väldigt jordnära och – alltigenom – vettig.

För egen del har jag endast vid enstaka tillfällen råkat ut för NMR och motsvarande. Det enda jag direkt tydligt kommer ihåg var tillfället i almedalen då diverse NMR-sympatisörer gick omkring och försökte ta bilder av partimedlemmar som andra NMR-sympatisörer försökte komma nära genom att spela bekanta med SD-medlemmar.

Snackade med några gamla arbetskompisar (från tiden man svetsade) i helgen över messenger, och fick frågan av en särskilt nära arbetskamrat varför jag håller på med politik.

Jag svarade att det förstås handlar om att göra saker bättre. Att jag är övertygad om att oavsett vilket parti man väljer att engagera sig i, så är tanken att föra samhället framåt.

Därefter frågade min fd arbetskamrat uttryckligen varför jag ids, vad poängen är, när jag ändå bara blir kallad nazist.

För min del var jag ytterst osäker på vad han menade. Men förutsatte att det var senaste tafatta försöket av låtsaspartiet AP(asså gamla rättvisepartiet-offensiv) att vinna en debatt genom att brunsmeta undertecknad. Sleepy-Jan Hägglund som med etablissemanget försöker plocka poäng när man saknar vettiga argument för sina teser.

Mitt svar till polarn var rätt tydligt, att jag blivit brunsmetad av samtliga övriga när argumenten deras inte räckt till. Att det vart så sedan jag engagerat mig politiskt.

Samtidigt är det intressant att se hur Sleepy-Jan vill attrahera SD-väljare och SD-medlemmar genom samma fattiga gamla etablissemangsargument man ser exempelvis Holmlund använda sig av.
Detta tröttsamma brunsmetande har definitivt tydliggjort Sleepy-Jan Hägglunds roll.

Kanske särskilt anmärkningsvärt att gamla rättvisepartiet-opportunisterna(nuvarande AP) försöker attrahera SD-väljare och medlemmar genom etablissemangsargument istället för att börja föra en vettig politik.

Att skriva omfattande blogginlägg och låtsas som att jag skulle se dem som någon slags huvudmotståndare baserat på att jag godkänt en enskild kommentar som inte Sleepy-Jan är bekväm att debattera mot är bara löjligt.

Vidare jäkla märklig attityd att tillskriva folk politiska uppfattningar man både saknar och inte företräder. Att försöka tysta folk är inte alls demokratiskt, och knappast är det rätt väg att följa etablissemangets gamla linje mot SD i det avseendet.

7 kommentarer
Etiketter: , ,

Därför levereras färre vaccin till Västerbotten

Av , , 7 kommentarer 22

Folkhälsomyndigheten för statistik avseende levererade och planerade vaccin till regionerna.
Enskilda har sökt kontakt med mig för att vilja veta just varför Västerbotten har fått såpass mycket färre vaccin än övriga Sverige.

Skriver blogginlägget för att jag inte sett media belysa det, samt för att jag fått frågor om det.

Det beror på att det vaccin vi fått ta del utav levereras i antal lådor om 975 doser per låda. Fördelningsnyckeln i sin tur, där Västerbotten har förhållandevis få människor i åldern 70+, leder till att bland annat norrbotten och Västernorrland får en låda fler än Västerbotten.

Har förstått på SKR och folkhälsomyndigheten att siffrorna kommer harmoniseras från med vecka 5.

Det är viktigt att komma ihåg att brytpunkterna i överenskommelsen om genomförandet för vaccineringen är en bit framöver, se särskilt 3.3 Särskild ersättning vid skyndsamt genomförande av vaccination.

Nu har jag iofs inte gjort någon asterisk i diagrammet, men siffran för procent av befolkningen över 65 är tagen från SCB, och var det närmaste 70+ jag kunde hitta denna söndagsmorgon – ber om överseende (samt gärna korrigering om någon flitig person har en bättre siffra med källa så välkomnar jag det, bara kommentera/maila över så korrigerar jag tabellen).

Bli en aktiv del av demokratin – inom SD!

Av , , Bli först att kommentera 13

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

Bli först att kommentera

Det är inte ”ont” när S gör det?

Av , , 5 kommentarer 29

Morgan Johansson skrev följande på twitter.

Jag måste säga att det hela låter ovanligt vettigt och Sverigedemokratiskt, för att vara skrivet av Morgan Johansson. Naturligtvis är inte utredningen tillräckligt långtgående avseende språkkrav. Man nöjer sig med en nivå motsvarande A2 osv. Oavsett är det ett intressant inlägg Morgan Johansson gör, och ett ordentligt avsteg från brunsmetandet av inriktningen (omän med rekorderliga språkkrav).

För egen del. När jag valde att bli politiskt aktiv i Sverigedemokraterna, var partiet det enda som kritiserade förd invandringspolitik.

S och faktiskt övriga partier brunsmetade flitigt våra företrädare för att driva samma politik som de nu successivt kopierar. Det var förknippat med ett stort stigma under den tiden. Ett sätt att lägga locket på en fri debatt i ämnet.

Idag är relationerna mellan partier och företrädare i kommun- och region inte alls på den låga nivå den var när jag valde att engagera mig i politiken. Men när jag tidigt engagerat mig och förklarade att det självklart måste finnas ett språkkrav för att få möjlighet att söka medborgarskap – så var den uppfattningen (enligt våra belackare) en ond, en mörk uppfattning.

Men S-pamparna kör på. På riksnivå åtminstone. Man försöker att klistra på diverse saker på oss som valt att engagera oss politiskt istället för att bemöta argumenten – och rakt av kopiera teserna som argumenten byggt upp. Inget unikt för Socialdemokraterna idag heller förstås. Men blir ytterst märkligt när man både kopierar vår politik, och samtidigt försöker göra vårt parti till dummingar.

Bottomline är: You cant have it both ways. S kan inte både kopiera vår politik, och samtidigt säga att vår politik är ’mörka krafter’.

5 kommentarer

Yttrandefriheten måste värnas.

Av , , 6 kommentarer 22

Noterar att Hägglund har anmärkningar på vilka kommentarer jag släpper igenom på den här bloggen, släpper oftast igenom inlägg, med undantag ifall de är helt utanför de ursprungliga inläggens ramar.

Man har rätt att tycka olika. Har själv haft debatter i fullmäktigeförsamlingar mot meningsmotståndare – är övertygad om att det är genom att möta varandras argument vi utvecklar en god politik.

Ifall Janne vill ha en debatt i kommentatorsfältet mot en person på min blogg är han också förstås fri att ta den här.

Många tenderar att vilja flyta utanför ämnet när det blir obekvämt, exemplet tidigare i kulturdebatten vi hade där Janne inte hade några svar och därför bytte ämne till personalpolitik.

Vad gäller mitt interna stöd i mitt parti så är jag inte särskilt noga med att söka det. Har tagit strid i diverse frågor internt, varav kanske det mest uppmärksammade var en alternativ riksdagslista.

Jag är en före detta arbetare, och även om jag ser det som en ynnest att få representera väljare så trivs jag bra med att ha ett vanligt jobb. Så länge man har väljarnas förtroende så ska man också kunna diskutera obekväma saker – även internt.

Yttrandefrihet är viktigt. Yttrandefriheten behöver också värnas.

6 kommentarer

Folkbladets virriga ledare.

Av , , 2 kommentarer 23

Jag har sett att S-märkta folkbladets ledarskribent trevande försökt rättfärdiga sociala medias ageranden, trivialisera dem likväl som (i vanlig ordning) fascism. Allt i ett paket vederbörande klär med titeln ”därför behöver vi mer polarisering”.

Fascineras över att Socialdemokratiska folkbladets ledarskribent menar att kapitalet ska få bestämma vem som ska höras och synas. Frågan är om skribenterna haft samma stora förtroende för kapitalet om big-tech valt att censurera bort exempelvis Kamala Harris?

Budbärarimmuniteten – ni känner till grundstenen som gör att posten inte straffas varje gång något illegalt skickas med brev?
Sociala media tillåts budbärarimmunitet (mere contuit) såvida man inte väljer att plocka bort användare eller inlägg – väljer sociala media att göra det så går de över gränsen till att bli publicister istället. Det vill säga att sociala medier själva väljer vilket innehåll de ska publicera. Sociala media bygger på att enskilda användare tillför innehåll, inte att big-tech själva gör det.

Här är det lätt att man som ledarskribent eller politiker klappar sig själv på axeln för det inlägg man skrivit om hur stygg ens meningsmotståndare är, och att big-techs agerande i just det här fallet är ok. När Twitter väljer att ta bort en användare med cirka 100 miljoner följare är det inte vidare demokratiskt att tycka att detta är ok – än mindre att hurra över det.

För vår del har jag tidigare problematiserat just att Sverigedemokraternas företrädare stängts av från sociala media, Jonas Andersson från Skellefteå bland annat. Det är klart bekymrande.

2 kommentarer

MR-institutet, kostsam administration och Umeå

Av , , Bli först att kommentera 18

Det blir ofta en dragkamp om dessa institutioner. Där olika kommuner ska ha dem för den mängd arbetstillfällen de medför.

Det finns vissa instanser som installeras utan att behovet behövs, men för att det låter riktigt storsint och snällt när politiker startar igång dem. Oaktat att skattebetalarnas medel går till dessa istället för annan verksamhet som rimligen har ett större allmänintresse(såsom vård- och vårdpersonal, kanske inte minst under pågående pandemi).

Måste säga att jag är imponerad över Petter Bergners relativt vågade utspel i ämnet, där han faktiskt ifrågasätter huruvida detta verkligen behövs. Nu är förstås hans analys också förankrad hos vissa remissinstanser, men man må komma ihåg att han är en liberal skribent.

När man då kommit till insikt att det finns en mängd onödig administrativa myndigheter och institutioner som faktiskt knappast fyller någon större funktion – men ändå kostar pengar – så bör man också rannsaka andra liknande märkligheter som pågår i kommuner och regioner.
Såsom hbtq-certifiering/diplomering (som också genomförs trots att lagstiftning redan täcker området) och andra konstigheter.

Jag vill personligen hoppas att detta är ett steg på vägen att ifrågasätta övriga partiers godhetssatsningar som – utan att tillföra någon nytta – urholkar välfärden. Även i regionen.

Bli först att kommentera

Ingen moské i Umeå

Av , , 4 kommentarer 30

Umeå pastorat har valt att inte sälja Böleängskyrkan till föreningen Muslimer i Västerbotten, trots att det var därifrån det högsta budet kom. Kontroversen kring försäljningen av kyrkan i Böleäng sätter fingret på flera intressanta saker.

Dels har beslutet väckt ont blod och visat på splittringen som finns inom socialdemokraterna i Umeå. De klassiska tillmälena som islamofobi och islamhat används flitigt av socialdemokratiska förtroendevalda som vill ge islamismen en grogrund, samtidigt är Socialdemokraterna stora i pastoratet – det som nekat muslimerna köpa kyrkan.

Dels handlar det om känslan hos vanligt folk av att se kristna kyrkor omvandlas till moskéer, och att alieneras från sin egen hembygd. Även om just Böleängskyrkan är relativt ny och kanske inte har något större kulturhistoriskt värde, så blir detta ett viktigt prejudikat för kommande försäljningar. Nästa gång rör det kanske en hundraårig kyrkbyggnad som ska omvandlas till moské.

Vi ser av erfarenhet från södra Sverige att nästa steg rimligtvis blir att moskén begär tillstånd för minareter och böneutrop via stora högtalarsystem. Detta religiösa proklamerande finns redan på flera platser, och är något man som boende i närområdet inte kan värja sig emot. Här är Sverigedemokraterna tydliga, bland annat i denna motion från riksdagsledamoten Jonas Andersson i Skellefteå – alla former av böneutrop från religiösa byggnader ska förbjudas.

Svenska kyrkan är en stor kulturbärare. Många av våra kulturarv och kulturmiljöer bärs av Svenska kyrkan. Dessa kulturarv och kulturmiljöer är i dag kyrkans största tillgångar. Sverigedemokraterna vill göra det tydligt att Svenska kyrkan inte ska sälja någon kyrka i syfte att göras om till moské.

Mer i ämnet går att läsa i debattartikeln.

4 kommentarer

Välkommen till SD!

Av , , Bli först att kommentera 13

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

https://sd.se/bli-medlem/

Bli först att kommentera

Oroande att ledaren för den fria världen blockas av big-tech

Av , , 9 kommentarer 27

Tycker det är genuint oroande att ledaren för den fria världen blockeras av big-tech.

Har skrivit i ämnet förrut, och det är som sagt djupt oroande i ljuset av att bland annat facebook stängt av länets riksdagsledamot, Jonas Andersson (SD), och swebb-tv:s kanal tagits bort av youtube.

Vi måste värna yttrandefriheten!

9 kommentarer