Petter Nilsson(SD)

Rättsvidriga advokater lyfts ut ur krypterade chattar!

Av , , Bli först att kommentera 8

Utredningar kopplade till Encrochat ledde som bekant till en rad gripanden. NI kommer ihåg den där krypterade mobilapplikationen som Fransk polis knäckte.
Bland de chattarna har man också till synes ertappat en advokat med att plantera en pistol – med syftet att påvisa att ett brott inte skulle vara möjligt att ha utförts.

Det är inte första gången som advokater uppmärksammats för att agera ohederligt genom Encrochat-avslöjanden.

Det här är ett allvarligt symptom på att rättssäkerheten inte står rätt till i Sverige. Finns förstås många perspektiv att beakta, men främst bör brottsofferperspektiv beaktas i detta avseende.
Detta är djupt oroande.

Bli först att kommentera

”Pensionskostnaden för utrikes födda är en bomb”

Av , , 6 kommentarer 21

Självfallet följer en rad konsekvenser efter den ansvarslösa invandringspolitik övriga partier fört. När Sverige under Reinfeldt öppnat kommande generationers hjärtan avseende invandring så var den mediala retoriken och diskursen främst fokuserad på att invandringen skulle rädda framtida pensioner, likväl som lösa de demografiska problemen.

Den nyliberala lösningen skulle till synes lösa alla problem som sjuklövern hade identifierat. Janerik Larsson, tidigare vice-vd för Svenskt Näringsliv problematiserar emellertid även invandringens långsiktiga kostnader nu i DI. ”Pensionskostnaden för utrikes födda är en bomb” lyder rubriken.

”Vissa kostnader kan antas öka markant över tiden. Pensionsmyndigheten prognostiserar till exempel att pensionskostnaderna för grundskyddet för utrikes födda kommer att stiga från dagens 4,1 miljarder (Pensionsmyndigheten, 2017) till elva miljarder 2030 för att 2060 uppgå till hela 69 miljarder. Enligt prognosen kommer kostnaderna enkom för grundskyddet motsvara 1,2 procent av BNP. Till detta kommer svårkvantifierbara kostnader i form av minskad tillit, kriminalitet och sociala problem i kölvattnet av bristande ekonomisk integration och låg självförsörjningsgrad. Utan att fördjupa oss i dessa kostnader nöjer vi oss med att konstatera att om det finns en önskan att minska dem är det nödvändigt att öka självförsörjningsgraden.” skriver han.

Han frågar sig också hur detta perspektiv är som bortblåst ur svensk debatt. Personligen så är jag rätt övertygad om att debatten kring långtidsperspektiv och politiska strategier tyvärr hamnar i skymundan idag. Samma förbannelse vilar exempelvis kring reinvesteringar.
Det är olyckligtvis symptomatiskt för det politiska och mediala klimat vi lever i. Kantänka sociala media och korta enrads click-bait har fått styra en alltför stor del av politiken, tillsammans med snällhetssignalering förstås.

6 kommentarer

Herrlandslaget knäböjde inte för BLM!

Av , , 4 kommentarer 22

Nu är det inte min sak att kommentera idrott.
Tycker någonstans att det får vara sport-bloggarnas uppgift hellre än min.

Samtidigt otroligt starkt av våra svenska hjältar att kryssa mot Spanien. Min tips-tvåa höll dock inte. Om jag inte missminner mig var bollinnehavet runt 80-20 till Spanien någonstans under första igår – där kände man nog viss oro.

Nå, ska inte bryta regeln jag just skrev upp, inte min sak att kommentera. Men! Jag måste säga att jag tycker det var bra starkt av laget att inte knäböja för BLM!

4 kommentarer

Underrättelsepolis: Klaner största problemet

Av , , 9 kommentarer 28

Ronald Malmkvist, kommissarie i polisens kriminalunderättelsetjänst kommenterar detta i SVT. Till skillnad från oss som är födda i Sverige som har stort förtroende för samhällsinstitutionerna, så finns inte det. Att få klansamhällena att lita på socialtjänst, försäkringskassa och polis tror han är ett jättejobb framöver.

Han kommenterar också att att Danmark kanske är ett föregångsland som vi kan lära oss mycket av i Sverige.

Jag är genuint rädd för att väljare som sympatiserar med exempelvis centerpartiet kommer ha svårt att ta till sig underrättelsetjänstens synpunkter. Ännu är naiviteten alltför utbredd hos medborgarna.

9 kommentarer

Välkommen till Sverigedemokraterna!

Av , , 5 kommentarer 9

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

5 kommentarer

SD ökar i Novus, S backar!

Av , , 6 kommentarer 19

SVT presenterar senaste Novus-undersökningen som pågått till 6 juni. SD går framåt bra sedan senaste undersökningen, medan S backar.

6 kommentarer

Fler IS-kvinnor till Sverige i höst…

Av , , 8 kommentarer 25

Tidigare har ju IS-kvinnor flytt till Sverige. Men nu så har alltså det kurdiska självstyret i nordöstra Syrien meddelat svenska UD om att de ska utvisa flera svenska kvinnor som sitter i lägren för IS-fångar.

Svenska UD bekräftar i ett skriftligt uttalande till Ekot att de har tagit emot beskedet. UD skriver vidare:

Sanningen är att lagstiftningen är illa lämpad för att hantera detta. Det är förstås något övriga partier rimligen bör ställas till ansvar för. Det är ju helt absurt.
Nu gäller det att förhala processen, inte chartra några flyg, bara låt processen ta så lång tid som möjligt.
Förhoppningsvis leder det till att färre kommer till Sverige.

8 kommentarer

Fd Dansk minister: Katastrof om Danmark blir som Sverige

Av , , 3 kommentarer 21

Sören Pape Poulsen (Konservative Folkeparti) kommenterar i en intervju med SVT att det vore katastrof om Danmark blir som Sverige. Han poängterar att detta ofta används som skräckexempel i Danmark när man diskuterar migrations- och kriminalpolitik.

Företrädare från de danska Socialdemokraterna uppmanar svenska Socialdemokrater att rösta SD.

Personligen hade jag väntat mig att väljare skulle tagit steget att rösta SD långt tidigare. Men tydligen har Socialdemokraternas ständiga makthunger – och de dubiösa metoder de tar till – lyckats lura en hel del väljare med annorlunda uppfattningar.

Det är emellertid min fast bestämda uppfattning att den tiden snart är förbi. Dagens informationstillgång gör det svårt för odemokratiska metoder att vinna mot god politik.

3 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Sverige stod för 155 av de 800 gripna i den internationella insatsen!

Av , , 7 kommentarer 24

Bland annat i SVT går det att läsa om insatsen.

”Omfattande razzior skedde runt om i världen – och även mot en rad svenska adresser under måndagsmorgonen, som en del av den internationella polisoperationen ”Trojan Shield”.
De många gripandena har kunnat ske genom att FBI lyckades skapa en krypterad telefontjänst, Anom, och etablera den som kommunikationsväg i kriminella kretsar.”

Nu är det förstås bara en tidsfråga innan Socialdemokraterna tar på sig äran för den internationella insatsen som USA och Australien ligger bakom.
Samtidigt är det djupt oroande att 155 av de 800 gripna är från Sverige.

I ett Sverige där övriga partier sett till att straff är låga, poliser få, utvisningar knappt är möjliga. I Sverige – där övriga partier aktivt har arbetat för massinvandring.
I Sverige är det kanske inte helt förvånande att en förhållandevis många gripits i den internationella insatsen.

7 kommentarer
Etiketter: , , ,

Nej till Marknadshyror!

Av , , 5 kommentarer 15

Har fått nån kommentar utan för ämnet på gårdagens budgetinlägg, där man uppmärksammat Jimmie Åkessons expressenartikel.
I och med att kommentaren var i sig ett eget ämne, och eftersom jag gärna lyfter både artikeln och välkomnar en diskussion i ämnet så skriver jag helt enkelt ett inlägg i ämnet.

Kärnan i debattartikeln är följande:
Sverigedemokraterna är av uppfattningen att marknadshyror är fel väg att gå. De medför en stor risk för kraftigt höjda hyror. Det är känt att majoriteten av de som väljer att bo i hyresrätter är unga och låginkomsttagare.
Marknadshyror skulle drabba en mycket större andel av befolkningen med låga inkomst än de med höga.

Före valet 2018 anklagade S SD häftigt och intensivt – mot SD:s politik i ämnet – att vara för marknadshyror.

De ständigt ”moderniserande” Socialdemokraterna har nu valt att gå emot – inte bara linjen man anklagade SD för att ha – utan också sin egna ideologi.

Mina fem i ämnet är att man vid det här laget är van att få sin politik ”tolkad” av andra, hellre än att vår egna politik får definieras av oss. Detta trots att vi till skillnad från övriga partier har ideologiskt stöd för frågorna vi driver.
Oavsett om det rör sig migrationspolitik, eller som i detta fall, marknadshyror.

Samtidigt visar det i detta fallet på Socialdemokraternas bristande trovärdighet.

Nej till marknadshyror!

5 kommentarer
Etiketter: , , ,