Petter Nilsson(SD)

Donald Trump skjuten i huvudet!

Donald Trump sköts i huvudet under ett politiskt möte. Fruktansvärt.
Självklart ska den här typen av våld inte förekomma i en demokrati.

Trump samlar mod till sig, trots att han blöder från huvudet, och tycks – ha tillräcklig sinnesnärvaro att trotsande uppmana sina följare att stå fast vid att värna USA och demokrati. Han pumpar näven, och formar med läpparna ordet ”fight”.

Detta följt av supporters skanderande: ”USA! USA! USA!”.

Han lyckades alltså skadad, också ta utrymmet utav secret service.

Detta var ordentligt starkt av Trump. Det är också talande för det polariserade politiska klimatet. Oaktat vad motivet kan ha varit i detta fallet så är det klart problematiskt.
Vänstern har länge angripit republikanerna, de konservativa, och i synnerhet Trump.
Epitet såsom nazism, rasism. Analogier såsom Hitler, 30-tal, och så vidare har länge kommit att prägla angreppen på den tidigare presidenten.
Ofta tacksamma ”argument” mot konservativa över huvud, från de med mindre än ädla avsikter.

Såg även libs of tiktok lägga ut en del på twitter:




Kanske inte minst detta inlägg där libs of tiktok lyfter några av de tillfällena som demokrater uttryckligen talat för att använda politiskt våld.

Såg även Ronie Berggren uppmärksamma en inlaga från Svensk media i ämnet:

Trump kommer att vinna detta val.

Etiketter: , , , , ,

28 kommentarer

  1. brorson

    Olof Palme sköts strax före en planerad resa till Moskva, där han skulle träffa Sovjet-ledare. Det hade före mordet varit kampanjer i Svenska Dagbladet med anklagelser mot Palme för avsikt att sälja ut Sverige. För ett par veckor sedan sa SvD:s USA-korrespondent upp sig i protest mot tidningsledningens order att inte skriva positivt om Trump.

    För bara några dagar sedan hade Orban träffat Trump i USA, varefter Orban sagt att Trump kommer att fixa fred i Ukraina. Det var slutpunkten på en resa som börjat i Kiev, där han träffat Zelenskij (utan att någon svensk politiker protesterat), varefter han fortsatt till Moskva och Peking, där han träffat Putin respektive Xi, vilket fått vår egen lille krigshjälte Ulf Kristersson att beskylla Orban för att ha ”kidnappat” EU. Och efter mötet med Trump krävde Magdalena Andersson att Ungerns ordförandeskap ska avslutas i förtid. Ni ser själva: För våra ledande svenska politiker har fredshotet ersatt klimathotet som det mest skrämmande.

    Då skjuts Trump, men överlever. Risken för fred kvarstår alltså. Mina egna aktiefonder tog ett rejält kliv uppåt efter Magdalenas krigsstödjande uttalande. Den s. k. klimatomställningen har ju lagt grunden för en djup ekonomisk kris för den civila industriproduktionen i EU. Det enda som nu räddar ekonomin inom EU är stora statliga beställningar, eftersom den civila marknaden inte vill ha de ”klimatsmarta” produkterna.

    EU-topparna har nyligen träffats för att ”Trump-säkra Nato”, d.v.s. att fortsätta kriget, även utan USA-stöd. En av de ledande krigshetsarna inom EU är Tysklands utrikesminister Annalena Baerbok från partiet ”de gröna”, som startades i protest mot Tysklands Nato-medlemskap, trots att Nato då gjorde skäl för benämningen försvarsallians. Även det svenska systerpartiet, MP, driver som bekant numera en politik som är tvärtemot den vid grundandet. Med slagordet ”Klimatet kan inte vänta” försvaras ett enormt slöseri med energi och ändliga råvaror.

    Som inte finns i tillräcklig mängd inom EU. De gamla kolonialmakterna England och Frankrike drömmer om att återupprätta sina förlorade världsherravälden. Är syftet med kriget i Ukraina Rysslands västutvidnging eller EU:s östutvidgning? Tror Kristersson på reinkarnationsläran, som var vanlig i gamla hednareligioner? Ledande politiker och opinionsbildare, inte minst i moderatstyrda Sverige, framställer ju Putin som en reinkarnation av Hitler, som dog sju är innan Putin föddes. Var står Svenska kyrkan, i vilken statsministerfrun är präst, i den frågan? Svk letar ju febrilt efter en ny religion…

    • Mique

      Ojojoj ”Brorson”, vilket otroligt sagolikt svammel! Inte ens fjollerna i sverigedemokraternas internet-svans går på dina ”hitta på”-tokerier!

    • Bättre förr

      Mitt problem är att jag inte törs lita på Putin, särskilt inte efter Ukrainaangreppet, och att jag inte tror på att han på längre sikt inte tänker nöja sig bara med Ukraina. Även om många vänsterpolitiker och vänsterliberaler på olika sätt försöker undergräva demokratin även i Sverige, det talas ju i vissa finrum om behovet av elitstyre, vilket ju i viss mån alltid ha funnits men allt mer verkar stärkas, så är vi ju ännu inte framme i Rysslands totalitära enmansstyre. Men både media och andra vill inte ge alla väljare tillgång till all information, det har ju på något sätt blivit journalisternas och redaktionernas livsuppgift att omvärdera och omprioritera sanningar så att det passar delar av eliten bättre.

      • brorson

        Svar till Bättre förr.
        Varför ska vi lita på Putin? Vem har gjort det? Jo, Fredrik Reinfeldt och moderatklägget kring honom, när han var partiledare och statsminister, bland dem den nuvarande utrikesministern Tobias Billström och den dåvarande försvarsministern Sten Tolgfors, som omvandlade Sveriges invasionsförsvar (som haft till uppgift att skydda Sverige mot fientliga angrepp) till ”insatsförsvar”.

        Detta var tolv år sedan Putin debuterat som medlem i den ryska makteliten, mesta delen av den tiden som president. Reinfeldt har blivit ökänd för sitt uttalande att det svenska försvaret var ett ”särintresse”. Nu först börjar det gå upp för svenska väljare vad han menade med det. Nämligen att det svenska försvarets uppgift var att åka runt på slagfält i världen och demonstrera de svenska vapnens dödsbringande egenskaper. Vapenindustrin var ett ”särintresse” på samma sätt som övrig exportindustri.

        Varför ska vi lita på Putin, Trump eller Biden, när vi inte ens kan lita på våra egna politiker? Vad jag menar, är att vi inte ska starta världskrig p.g.a. hjärnspöken hos våra krigshetsare inom regering och opposition om vad Putin tänker. Jag har aldrig menat att vi inte ska ha en beredskap för att försvara vårt land, om Putin skulle tänka fel, sett ur vår synvinkel. Risken för att han faktiskt kommer att göra det har ökat avsevärt p.g.a. ledande svenska politikers kåthet att frottera sig med de stora pojkarna i NATO.

        Värdet på mina aktiefonder ökade med hela 12.5 % mellan torsdag och fredag, uppenbarligen p.g.a. dem förväntade ökade orderingången till vapenindustrin, efter ledande svenska politikers önskan om fortsatt krig i Ukraina, som de visat genom sitt avståndstagande från Orbans påbörjade försök att få slut på kriget. Fondbolaget tycker inte längre att det är ”oetiskt” att tjäna på krig, däremot på snus och cigaretter.

    • Deadeye

      Malin Ekman sa mycket riktigt upp sig från SvD men anledningen var inte så ensidig som du beskriver.

      Mer specifikt var det nyheter som var negativa för/mot demokraterna som blev redigerade eller bortsållade. I stort stämmer det dock att hon upplevde det som att SvD ville framhäva demokrater positivt och republikaner negativt till den grad att hon inte kunde utföra sitt jobb som journalist och beskriva situationer som de verkligen är.
      SvD motsätter sig såklart denna beskrivning, en respons som såklart inte betyder något.

      Roligt dock att de som först och främst rapporterat om detta är SVT/SR, om SDs påstående om deras vänsterextrema vridning stämmer tycker man att de kanske borde mörka en sådan nyhet?

  2. Kenth

    Skulle inte bli förvånad om det kommer folk
    dom kommenterar detta som ett led i president
    kampanjen. Palme blev för stor för Sverige ock S
    och togs bort av sina egna.

    • Bättre förr

      Kanske för obetydligt för stora rubriker i svensk media. Har inte hört nåt om det, bara en massa om Nancy Pelosi och alla hennes konster för att motarbeta Trump på alla upptänkliga sätt, kanske mest för att Demokraterna inte lyckats vaska fram en duglig presidentkandidat? jag uppfattar det som att detta är hela grejen med anti-Trumpkampanjen..

      • Deadeye

        Han skämtade och förolämpade Pelosi och hennes man.
        Det är vad trump och hans kult gör när en politisk motståndare utsätts för våldsdåd.

  3. Leif

    Ovärdigt att tjockisen Alex Jones kallar attentatet fejk och att det var betalda skådespelare på plats. Uselt!

    • Gorm

      Ja om det var fejk så var skytten mer än VM och olympisk skytt han måste varit övermänsklig för att pricka örat på trump-eten.

  4. Basic Rules

    Efter ha sett inslaget om mordförsöket på Donald Trump, är det bestående intrycket – att han reste sig med knuten näve.. Vilket mod och stryka Trump visade sina väljare och omvärlden.
    Som vanligt nedvärderas attentatet i MSM som i Vänster Svenskan och numera även GP, för att inte tala om CNN, NYP m.fl. globalist media. Inte ens här kunde man visa heder och korrekthet i sin rapportering.

  5. Hasse

    Skjutningen mot Trump är ännu ett bevis på den polarisering som finns i USA. Det är lite väl magstarkt att skylla detta på vänstern. Den som är huvudansvarig för utvecklingen är ingen annan än Trump själv. Under hans tid som president, där han hela tiden drev en ”Vi mot världen-ideologi” kombinerad med massor av lögner och Fake News-budskap, utvecklades en ovilja till försoning och förståelse av motståndares argument. Konfrontation, konfrontation och återigen konfrontation blev vardag. Nationen splittrades ännu mer med Trump vid makten. Det är fakta. Naturligtvis ska man inte behöva bli skjuten för det.

    • brorson

      Såå, du ignorerar att det har varit en ömsesidig upptrappning av retoriken? Såå, du tror att Trump-anhängare har startat skådeprocesser i domstolarna för att framställa Biden som kriminell? Såå, du tror att det amerikanska valsystemet är felfritt? Såå, du tror att det är ett brott att ifrågasätta valresultat? Varför har vi haft omval av svenska kommunalval, om det varit ett brott att klaga? Såå, du ignorerar att revolutionärt våld förespråkas av vänsterextremister?

      Du vet kanske inte att republikanerna historiskt har stått för en mer isolationistisk politik än de s.k. demokraterna, som trott sig kunna påtvinga andra länder american way of life genom militärt våld? Resultatet lan vi idag se i bl. a. Vietnam och massor med muslimska länder, såsom Afghanistan och Irak. Att de mest hårdföra befrielserörelserna kunnat ta över, sedan kolonialister och USA-imperialister har körts ut, beror i mycket hög grad på att USA-imperialisternas hejdukar har tagit bort den demokratiska oppositionen i dessa länder. Du var kanske inte ens född under vänstervågen under 1970-talet, när Olof Palme fortfarande levde?

      Naturligtvis har jag inte samma enögda tilltro till Trump som du verkar ha till Biden. Men vem av det två är mest krigisk i sin utrikespolitik? Vem av de två sätter ”America first” före drömmen om amerikansk världsherravälde? Ja, Trump ser hellre att amerikaner kör USA-tillverkade bensinbilar än Kina-tillverkade elbilar. Men har kan försökt förbjuda kineser att köra kinesiskt?

      • Hasse

        Det jag kommenterade var vad som hände när Trump blev president. Då förändrades retoriken inom politiken i USA till att bli oförsonlig och hånande mot politiska motståndare. Det fanns inte under den föregående presidentens tid. Ingen president har som Trump i så stor omfattning farit med rena lögner och felaktigheter och skapat motsättningar.

      • Deadeye

        Det du pratar om har inget med det som hände häromdagen att göra.
        Till att börja med ska vi konstatera att idioter finns i alla led och på båda sidor, våldsivriga extremister både från höger och vänster som är redo att göra det mesta för sin övertygelse.

        Det går inte att blunda, neka eller ignorera att trump och hans anhängare är de som uttalat/uttalar sig mest aggressivt, förolämpande och anklagande inom politiken. När demokrater attackerats och utsatts för mordförsök är det antingen knäpptyst eller bara förolämpningar och skämt från trump och hans skara.
        Men efter attentatet mott trump kommer respektfullt (om än ytligt) stöd från såväl biden som obama, och inte minst pelosi.

        Kan du tänka dig om någon av dem gjort ett skämtsamt eller förolämpande uttalande istället, hur gnället från de konservativa snöflingorna skulle låta?

        Men trots att trump bara bemöts av respekt och stöd i denna situation så hittar hans snöflingor till följare sätt att ge utlopp för sina svallande känslor. Även i sverige, på vk, i politiska bloggar.

  6. Deadeye

    Snöflingan Petter använder bottenskrapet från internet för att påvisa hur respektlöst vänstern agerar mot trump efter mordförsöket.

    Gå gärna ut på internet och läs vad folk skriver i motsvarande högerträsk så blir det rätt tydligt vart den mesta våldsonanin kommer ifrån.

    Viktigare i situationen är hur trumps politiska toppmotståndare hanterat situationen, där finns endast respektfullt stöd. Till skillnad från när trump fick möjlighet att visa sitt stöd för en politisk motståndare som utsatts för våld, då han istället skämtade och förolämpade.

    Hyckleriet tar aldrig slut bland trumphögern.

    • Mique

      Är det ”respektfullt” att kalla meningsmotståndare för ”snorvalp”, ”lögnare, ”moron”, med mera?

      • brorson

        Jag har aldrig kallat någon ”moron”. Du är inte värd att visas respekt, eftersom du är en lögnare som gång på gång har beskyllt mig för att ha sagt något som jag aldrig har sagt. Vad gäller att visa respekt för meningsmotståndare, har jag inte visat respekt för Villy Hansen, som själv är ett föredöme i att visa respekt för meningsmotståndare? Han kan nog vara hård i sin kritik mot det parti, som hans meningsmotståndare stödjer, men avhåller sig, till skillnad mot dig, från personangrepp.

        Vem av er två är mest framgångsrik vad gäller att minska väljarstödet för SD, tror du? Du är ju SD:s nyttiga idiot.

        • Mique

          När har jag påstått att du har kallat någon för ”moron”? Jag har aldrig beskyllt dig för, att ha skrivit något du påstår att du aldrig har skrivit, däremot har jag citerat många av de oförskämdheter du har skrivit på Petter Nilssons och andra VK-bloggar. Lustigt att du plötligt nämner Villy Hansen i positiva ordalag, då du tidigare har uppmanat honom att flytta tillbaka till hans födelseland. Nej du målvakten/influencern, tänk efter lite innan du skriver dina kommentarer!

          • brorson

            Tydligen helt otänkbart för dig att erkänna att en meningsmotståndare kan ha positiva personliga egenskaper. Dessutom ljuger du. Du skrev ”moron” i svar till mig, inte i en fristående kommentar, och alltså har du beskyllt mig för att använda det ordet om meningsmotståndare. Nu fick du som du ville, va? Du försöker ju hela tiden förstöra seriösa debatter genom ändlösa gräl om petitesser. ”Målvakt” kan du vara själv. Någon ”influenser” har du däremot aldrig lyckats bli, men det har kanske Villy Hansen lyckats med?

  7. Mique

    Tjena Petter Nilsson! Har du börjat att censurera åsikter på din blogg, har du fått striktare direktiv från de ”fyras gäng” eller är det din målvakt/influenser som är moderator på din blogg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.