Hemlig trollarmé

Detta jag skriver kommer att förnekas av dem som det riktas mot och dem som det gäller. Dels för att tidningen ETC publicerat det och för att det ligger i sakens natur att förneka eller påstå att det är osanning.

Det jag tycker är ytterst intressant och uppseendeväckande är att samtliga så kallade borgerliga partier (M, KD och L) och partiledarna och övriga media känner till vad ETC skrivit och vad Åsa Wikforss presenterar om SD´s internettroll och ändå håller tyst. Oftast tror människor endast det de vill tro eller det som överensstämmer vad de helst vill tro på. Av historien vet vi att högerradikala partier ofta kommer fram med stöd av borgerliga partier.

Det var sannolikt inte så att vare sig M, KD eller ens L hade velat att det skulle kunna gå så att SD ser ut att bli ett parti som sannolikt kommer att finnas med i styret av vårt land i betydande utsträckning. Varför blev det så här? Jo partiledarna har varit blåögda, oskickliga, allt för hungriga på makt och dessutom tyckt så illa om socialdemokrati att men i stället väljer en strängt högerradikal väg med SD. Som att välja mellan Biden och Putin?

”SD driver trollfabriker, vilket hotar demokratin. Det är häpnadsväckande att uppmärksamheten inte blivit större”, skriver forskaren och akademiledamoten Åsa Wikforss i Dagens Nyheter.

Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, som är ett begrepp för personer, ofta anonyma som skriver på olika internetforum och liknande i syfte att provocera fram känslomässiga svar och presentera desinformation. Ibland används även trollfabrik. 

ETC har utrett bakomliggande fakta i trollfabriken som SD driver och öppnat för läsare att ta del av innehållet.

Klicka på SD hemliga trollarme

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.