Kulturrasisterna är här

Kulturfolket har alltid varit en nagel i ögat på SD, högernationalister och fascister. Kulturfolket är obstinata och kritiserar på olika sätt makten och överheten. Alla av dem är inte ”vänstern” eller ens socialister som påstås men det har ingen betydelse för SD-folket kallar alla som inte gillar dem för vänster-någonting. De låter som språkhämmade och bullriga tonåringar i sin retorik. Kulturfolket är mänskliga och liberala.

Jag har för flera år sedan sagt att SD är kulturrasister. Nu är det ett faktum och kan näppeligen förnekas. Att kväva och styra kulturyttringar är hindra yttrandefrihet och demokrati.

“Kulturkriget har börjat. Och nu ska konservatismen vinna. Den dekadenta vänsterns kulturpolitik ska snart vara ett minne blott. Allt för länge har den varit förhärskande som ett resultat av ohämmat socialistiskt inflytande och en kastrerad borgerlighet. Men nu är det slut.” ”Så twittrade Björn Söder (SD) efter partiledardebatten i SVT:s Agenda där Jimmie Åkesson fem gånger lyckades säga “skamlös vinhora” och Johan Pehrson (L) gjorde ett försök att försvara drag queens som läser sagor på bibliotek. Pehrsons partikamrat tillika partisekreterare Gulan Avci gick ut och krävde att statsministern skulle hålla ”utvecklingssamtal” med Söder apropå hans twittrande.” Sofia Mirjamsdotter, VK, 2023-05-20.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.