Kultur = åsikts- och yttrandefrihet

Hindra inte livskvaliteten

Många kallar dem för kulturrasister.

Kultur är lika med åsiktsfrihet och yttrandefrihet i alla former.

Det ljumma intresset från folk i allmänhet för kulturfrågor har tyvärr gjort att kulturrasisterna fått agera nästan helt fritt.

Det handlar om bibliotek med böcker och spel på teater, utställt och förvarade föremål på museer, kunskaper i UR (utbildningsradion), inslag på SVT, fria journalistiska media med flera. Kultur är livskvalitet. Kulturfolket i olika skepnader har i alla tider varit en nagel i ögat på makten och överheten i vilken dräkt de ändå dykt upp. Ibland som Drag Queen.

Förutom medier och journalisterna har ofta kulturfolket tagit debatten i form av en bild, en dikt, en berättelse eller ett stycke teater. Därtill handlar det även om stöd till pressen för att få en mångfald av medier för att främja debatt och vara en nagel i ögat på makten. Se upp för dem som vill ge sig på folkbildningen där de högst sannolikt är rädda för att vanligt folk blir för upplysta och därmed sätter sig på tvären. Kunskap blir maktens fiende. Kunskaps- och vetenskapsförnekelse känns igen från de radikala krafterna på alla ytterkanter.

Därför hindras åsiktsfriheten av att vissa krafter vill styra hur dessa kulturyttringar får se ut med förevändningen om att ifall det skall ges statligt stöd till kultur skall den kontrolleras av politiker. I samma härad finns dem som vill att journalister enklare skall kunna straffas genom en särskilt anpassad lagstiftning. Notera att det redan finns en lagstiftning för den saken.

I högerextrema och totalitära stater är kulturen med skådespelare, författare, journalister, andra kulturarbetare och debattörer bland det första makten ger sig på. Det får inte inträffa i Sverige!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.