Mångpolitik och mångkultur   

I ett gott samhälle med demokrati och åsiktsfrihet vill hi ha ett politiskt system med valmöjligheter. Enpartisystem är otänkbart utom för dem som enbart vill ha det egna partiet. I ett fritt samhälle vill vi inte ha kulturrasister som styr den mesta kulturen och endast accepterar gammalsvensk kultur. Jag nämner gammalsvensk kultur därför att den moderna svenska kulturen är i många stycken influerad av andra kulturer.

Jimmy Åkesson, Partiledare SD, skriver i Expressen, 2023-05-13, ”Mångkulturen har varit ett politiskt övergrepp. Politikernas dröm om ett mångkulturellt Sverige har prioriterats framför allt annat, och har i dag blivit till folkets mardröm. Sverige måste nu göra upp med det mångkulturella experimentet”.

Detta är kulturrasisternas tes som naturligtvis faller pladask. Den hör däremot hemma i en fascistisk kontext där allt ont skall skyllas på andra grupper som är mindre värda. Att ”ett mångkulturellt Sverige har prioriterats framför allt annat” stämmer naturligtvis inte allas. Att ” Sverige måste nu göra upp med det mångkulturella experimentet” faller på sin orimlighet för det är inte ett ” mångkulturella experimentet” att ta emot invandrare oaktat om invandringen har medfört att staten inte klarat av uppgiften.

Det riktigt stora experimentet har M, KD och L stått för när de likt naiva och godtrogna barn låtit ett högernationalistiskt parti som SD helt få dirigera regeringen. Den nuvarande något radikaliserade borgerligheten tillsammans med SD är däremot ett makabert mordförsök på vad folk i allmänhet anser vara den kultur de uppskattar.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Erot

  Har Åkesson rätt eller fel? Om han har fel,motivera varför.

  Hur kan Sverige vara så Misslyckat jämfört med våra grannländer?

  Skjutningarna i Sverige
  ”Totalt förfall – Sverige ses som skräckexempel”

  Dödsskjutningarna och de gängkopplade våldsdåden har gjort Sverige till ett skräckexempel i våra grannländer.

  Det menar tre kriminologer som Svenska Dagbladet har pratat med.

  – Situationen har eskalerat och Sverige tycks nu har tappat kontrollen, säger norska polisprofessorn Paul Larsson till tidningen.

  I Norge pratas det om ”det svenska tillståndet”, i Danmark är man orolig att gängbråken ska eskalera likt de svenska och i Finland möts nyheterna om skjutningarna i Stockholm av ”skräck och fasa”.

     • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Det räcker inte med att Magdalena Andersson så att säga ”vinner nästa val”. Det skulle även kräva att i så fall socialdemokraterna utveckla sin politik i vissa hänseenden att passa de nya förutsättningarna eftersom nuvarande S-politik inte höll hela vägen.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Jag är mycket bekymrad över utvecklingen i sverige just nu men anser absolut inte att det långsiktigt kan lösas med en högernationalistisk regering med ideologier, politisk strategi med tonvikt på SD. Men det betyder inte att jag hyllar den förra regeringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.