Obstinat skall kultur vara

Kulturyttringar har stor spännvidd och får vara obstinat, roa, protestera, påstå, väcka frågor, påvisa orättvisor etcetera. Fri kultur har oftast varit en nagel i ögat på högernationalister som SD och numera möjligen även för Moderater.

I en debattartikel undertecknad av kulturministern Parisa Liljestrand tillsammans med en lokal moderat i VK den 28 juli slänger han sig likt en trogen SD-sympatisör in i kulturdebatten. Följa SD som är förutsättningen för en moderat statsminister är sannerligen viktigt för partitroheten.

”Genom att sänka trösklarna och tillgängliggöra kulturen för fler, både kulturutövare och kulturkonsumenter, så kan vi också bygga en starkare gemenskap. ” skriver Liljestrand med flera, läser jag i dagens VK i en artikel av Stig Å.

För att skapa denna gemenskap i kulturen som SD och Moderaterna förordar krävs tyvärr att kulturen likriktas och styrs på högernationalistiskt vis som SD visat prov på i sina särskilda intressen för vad som bland annat presenteras på bibliotek och museer.

Kulturutövarna verkar vara ett lämpligt och lovligt byte för likriktning och styrning som SD försöker sig på. Dessutom har kulturen allt för få försvarare bland folk i allmänhet vilket även innebär att SD och dess sympatisörer Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna låter SD husera fritt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.