Under rasismens täckmantel

Jag har levt nära många samer, både renskötande och inte renskötande samer de senaste tjugofem åren och hört många vittnesmål om att samer varit utsatta för rasism. I ett tidigare blogginlägg påstod jag därför att samer är utsatta för rasism. Dessutom har det från flera skilda mediala håll rapporterats om rasismen mot samer. Ingen borde därför vara ovetande.

Ändå fick jag följande reaktion med frågor från en läsare i en kommentar. Jag skulle vilja påstå att detta inte handlar om ärlig okunnighet utan om förnekelse av verklig rasism. Osökt tänker jag tanken om att dessa insinuanta frågor kan komma från någon med egna rasistiska förtecken. Dessutom påstods även att media själva verkligen ansträngde sig för att leta upp rasism. I sammanhanget kan även nämnas att även förintelsen har förnekats av flera.

Frågorna som gavs till mig efter mitt blogginlägg om att samer är utsatta för rasism. Notera att kommentatorn anser vara helt ovetande. Kan det verkligen vara så?

  • På vilket sätt är samer utsatta för rasism?
  • Var finns rasisterna?
  • Ge exempel, hur märks rasisterna?
  • Vad innehåller den rasismen?
  • Ord?
  • Tankar?
  • Fysiska handlingar? eller vad, ge exempel är du snäll, för jag är helt ovetande?

Dessa kommentarer och frågor ville jag naturligtvis inte svara på.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.