Människosynen får inte krackelera

Vad som är rätt och fel är den stora frågan

Människosynen får inte krackelera. Moralen får inte sjunka ens i närheten av träskets yta.

Den människa som inte har västerländska värderingar, flyttar till Sverige är laglydig, fungerar väl i samhället, hur skall den behandlas och uppfattas? Var det inte så det var önskat? Det kan mycket väl kallas för en god integrering i samhället?

Om en högernationalistisk politik har definierat synen på människor vilka invandrar till ett land som ett stort samhällsproblem och ständigt utan villkor och nyansering hävdar att mångkultur är av ondo är det ytterst tragiskt.

Assimilering som inte sällan förespråkas från den politiska ytterkanten borde helt enkelt inte vara nödvändig så till vida att människans integritet därmed i så fall kränks. Assimilering kryper innanför skinnet på människan och vill utplåna.

I assimileringen ligger om inte synligt så något fördolt att synen att de andra inte är helt ”som vi” och är sämre. Dem som vill fira Lucia på det rätta sättet, äta surströmming, leka fågeldansen och härma små grodorna kan alltid göra det utan hinder. Kåldolmar är en svensk rätt som ursprungligen kommer från Mellanöstern och Östeuropa.

För att så att säga få ordning i ett land kan aldrig krävas nationalism eller högerradikal politik. För detta som vårt land hamnat i krävs politiskt samordningsarbete över partigränser helt utan högernationalist. Visst skall straffen skärpas och rättsväsendet och polisväsendet reformeras men nödvändigtvis inte med högernationalist som grund.

Politiken behöver vara långsiktig men absolut inte högernationalistisk.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.