För tio år sedan

För tio år sedan var rasister faktiskt rasister och fick kallas rasister. Nu säger rasisterna ”Jag är inte rasist men…”. För tio år sedan ställde journalister vassa följdfrågor. Nu är det rädda för att skapa ”dålig stämning” i studion. För tio år sedan ville en ultrahögernationalist inta skylta med sina sympatier eller val. Nu verkar de vara stolta över att vara SD-are. För cirka tio år sedan var det otänkbart för M/Ulf Kristersson, KD/Ebba Busch och L att ha något med SD att göra. Nu har det burit SD på sina armar. För tio år sedan stod M och KD till högar nu står de radikalt ännu längre till höger.

För tio år sedan hade ett och annat politiskt parti inte förmåga eller kunskap att anlita trollarméer. Nu huserar de i flock på sociala medier. För tio år sedan härjade inte Jomshof, Söder och kompisarna så lågt på Twitter/X. Nu är de avskräckande exempel på X/Twitter. För tio år sedan gav man löften som ibland inte riktigt kunde hållas. Nu är det en utarbetad strategi och taktik att svika löften och ha lögnen som verktyg. För tio år sedan blev invandrare och flyktingar behandlade som människor. Nu har Jomshof, Kristersson, Busch och gelikar bestämt sig för att invandrare är skyldiga till det mesta ont eller mycket ont i samhället.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.