Hårda ordens arenor

De hårda ordens arenor är inte alltid underhållande, roande eller ens upplysande att läsa. Så här skrivs det i en kommentar. Denna kommentator brukar inte sällan kommentera mig men denna gång kommenterar han en som i sin tur har kommenterat en kommentar till det jag skrivit. Men denna herre ger ofta genomtänkta och relevanta kommentarer som jag dock mycket sällan sympatiserar med.

Från höger såväl som från vänster kommer ofta snabba och retoriskt hårda repliker. Polarisering är därför en naturlig del och metod i den politiska retoriken. Vad annars? Att skylla någon för polarisering tjänar ingenting till för polarisering är även den normaliserad och en utmärkt retorisk metod.

VK-bloggen rena söndagsskolemiljö där nästan ingen använder svordomar och andra fula tillmälen jämfört med X (f. d. Twitter). Har man läst inläggen på X behövs efteråt en stunds retreat. Vet din mamma vad du skriver på X?

Du brukar ju skämma ut dig rätt rejält med provocerande och felaktiga åsikter, det är inga nyheter. Men det här inlägget slår nog de flesta av rekord.

Min reflexion till kommentaren: Inte skämmer väl inläggaren ut sig?

Du skriver att: ”inga mannliga lucior eller transpersoner som läser sagor välkomna i svensk kultur”, som att det vore något märkligt? Det är ju fullständigt självklart att sådant inte ska förekomma och bekostas av oss skattebetalare? Vad sen dessa människor, eller du eller jag för den delen, gör på vår fritid, är ju självklart upp till var och en.

Min reflexion till kommentaren: Så var kulturpolisen ibland kallad kulturrasister i gång med referens till skattebetalare.

När det gäller de olika partiernas politik att i akt och mening styra olika individers rätt att ta ansvar för och leva sina egna liv efter egen vilja kan vi bara konstatera att du har fel. Socialismen/kommunismen (inklusive avarten MP) har alltid levt på att just döda individualismen. Det är en av grundbultarna i deras filosofi. Så är det och därmed punkt.

Min reflexion till kommentaren: Hur stor är individualismen hos den yttre högra sidan där kulturstyrning och direktiv om hur traditioner skall genomföras? Hur politiska ideologier tolkas är sannolikt beroende på vilken politisk ideologi tolkaren kan ha.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Christer

  Kanske lika bra att jag aldrig tittat på detta fenomen X, alltså det som en gång hette Twitter. Har inget konto, har aldrig tittat på det och kommer nog aldrig att göra det.
  Tack för dina åsikter. Har bara en liten fundering om hur du tolkar det som skrivits.
  Du reflekterar: ”Hur stor är individualismen hos den yttre högra sidan där kulturstyrning och direktiv om hur traditioner skall genomföras? ”
  Ja, den är ju inte stor. Frågan är bara varför du på något sätt blandar in ”den yttersta högern” i mitt resonemang?
  Jag står, politiskt, väldigt långt från ”den yttersta högern”. Att sympatisera med den falangen vore mig fullständigt främmande. Skulle inte ens drömma om att lägga en röst på ex. Sd.
  Måste erkänna att jag inte riktigt förstår hur författaren tänker när han motställer det faktum att jag ifrågasätter kommunismens och socialismens inhumana agerande och vansinniga politik och polariserar det mot ”den yttersta högern”.
  Men, man ska inte förstå allt…

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Tack för ett tankvärt inlägg. Jag skrev/svarade; ”Hur stor är individualismen hos den yttre högra sidan där kulturstyrning och direktiv om hur traditioner skall genomföras?” naturligtvis inte särskilt stor och även inte hos den yttre vänstersidan heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.