Frågetecken, frågetecken och åter frågetecken…

Otaliga frågetecken kan resas inför åsiktsbaletten, politiska påståenden, löften och utfästelser och mycket annat som inte fått sina trovärdiga svar. Förnekelser av sådant som finns i skrift och i trovärdiga bild- och ljudupptagelser lämnar också frågetecken om hur detta är möjligt utan några som helst konsekvenser.

För omkring tio år sedan fick jag ett uppdrag från ett politiskt parti att under en helg föreläsa i ämnet med rubriken ”Hur man uppträder som en trovärdig politiker”. Nyligen gick jag igenom föreläsningens dokumentation och kunde konstatera att moralen hos åsiktsbaletten och i det politiska tillvägagångssättet ofta blir exempel på dekadans och moraliskt förfall.

  • På vilket sätt är det sant att Liberalerna i regeringen är liberalismens ”vakthund” som partiledaren påstår?
  • Hur har de partiledare som inför senaste riksdagsvalet garanterade och svor att inte ha något med SD att göra har uppfyllt sina löften?
  • Är det trovärdigt som en partiledare påstår att Socialdemokraterna går islamisternas väg?
  • Vad betyder det att partiledaren för Sveriges näst största parti sagt att moskéer borde rivas?
  • Vad är orsaken att ingen i regeringen återrapporterar några som helst framgångar och fördelar med invandring trots att de finns?
  • Hur kommer det sig att det är populärt och legitimt att utvandra från Sverige men att många politiker inte anser att invandrare är önskvärda?
  • Är det sant som många politiker påstår att Sverige är ett dåligt land att leva i?
  • Vad betyder det att en religionskrigare mot islam och utskottsordförande i den svenska Riksdagen generellt beskyller invandrare för flera av samhällsproblemen?
  • På vilket sätt bidrar det politiska etablissemanget i dag till ökning av politikerförakt?

På vilket sätt skulle följande påståenden inte vara hållbara; Den så kallade polariseringen i den politiska debatten är till synes en etablerad metod att framföra åsikter. Det har faktiskt visat sig vara en framgångsrik metod att inte hålla löften, att lova för mycket och att därefter ibland försvara sig med att ”verkligheten dök upp”.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.